El professorat associat


Enric I. Canela

Diumenge L’Econòmic va publicar un article meu titulat Professorat en la misèria.

L’objectiu de l’article és denunciar una situació que vaig veure créixer durant anys i que ara s’ha fet insostenible. El del professorat associat. És una figura que no hauria d’estar coberta per persones sense altra ocupació que la universitària. Esta pensada per a què professionals externs aportin la seva experiència a la universitat.

La causa de la situació dramàtica és la manca de recursos i la permissivitat legal. La responsabilitat és del conjunt de la universitat per no haver-se negat a donar classes sense professorat contractat en forma i haver permès els contractes escombraries.

Jo, quan era director de departament i em vaig trobar amb el cas, hi havia vacant d’associat al departament, vaig negar-me a acceptar com a candidats persones que no tinguessin un contracte fora de la universitat. Alguns em van mirar rar per complir la llei.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació