Enric I. Canela

Ahir la sectorial d’Universitats i Recerca de l’ANC va publicar l’editorial D’oportunitats perdudes que es podrien reconduir.

Només reprodueixo un paràgraf:

Amb un Govern tot just creat s’ha perdut una nova oportunitat: la de tenir una conselleria de Ciència. O de Coneixement, en qualsevol de les formes utilitzades cada cop més tant per governs regionals (sota concepte europeu de regió) com estatals. Ja sigui de Ciència, Tecnologia i Arts, com a Baden-Württemberg, sòcia de Catalunya a la xarxa dels 4 Motors d’Europa i referent en recerca i innovació, o de Ciència, Innovació i Universitats, com el flamant ministeri de l’Estat espanyol, o de Coneixement, Recerca i Universitat com a Andalusia.

Afegeixo que el govern de l’Estat espanyol mostra molta més sensibilitat que el català.

Aquest editorial recull el sentiment de la gran majoria de la comunitat d’universitats i recerca. Suposo que el president Torra pot, quan ho consideri oportú, solucionar el que considerem una errada.

El màxim suport al Govern en moments tan crítics i difícils, però no faríem cap bé al país si no féssim notar, amb respecte i suport a la seva acció, tot allò que considerem ha de ser solucionat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació