Enric I. Canela

Durant el més de juliol vaig fer unes entrades a MésEconomia per tractar el tema del colesterol i evidenciar alguns falsos mites.

El primer fou L’incomprès colesterol (I) on comentava que és el colesterol, per a què el fem servir i com circula per l’organisme. Al final deia: Ens podríem preguntar si tenir massa colesterol circulant és culpa de menjar-ne massa o de fabricar-ne en excés. També ens podríem preguntar si el colesterol és realment dolent per a la nostra salut. És per això que cal preguntar-nos: Què és el que realment ens col·loca en situació de risc cardiovascular?

El segon va ser Els triglicèrids viatgers (II) on explicava que segons les dades que disposem, concloents, el problema no és el colesterol, són partícules petites i denses que el transporten i que només es formen si prenem massa triglicèrids. No només això, s’ha d’oxidar i per oxidar-se hem de tenir al cos àcids grassos poliinsaturats, d’aquells que porten alguns olis, com el de soia. Acabava: Si us han diagnosticat que podríeu tenir problemes per culpa del colesterol, abans de prendre estatines i altres “remeis”, doneu una oportunitat al vostre cos amb una bona dieta. Potser us estalviareu una medicació amb molts efectes secundaris.

El darrer és Torpedes contra el colesterol (III) on faig una breu incursió en la formació dels ateromes i explico alguna cosa de les espècies reactives. Alguns comentaris sobre l’auxili mèdic: les estatines, al meu parer innecessàries en molts casos, però com que no sóc metge, no hem feu cas. Finalitzo l’article i la sèrie dient: Com que la satisfacció és imprescindible per gaudir d’una bona salut, és bo recordar que tots els estudis científics indiquen que menjar aliments amb colesterol o greixos saturats, tot amb moderació, no cal abusar-ne, no afectarà la nostra salut.

El conjunt una mica llarg, però resumir-ho podria haver-ho fem més complex de lectura.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació