Enric I. Canela

M’ha cridat l’atenció un article a Diario Médico (El uso de edulcorantes bajos en o sin calorías no elevaría la glucosa en sangre) que fa referència a una publicació de l’Eupean Journal of Clinical Nutrition (Glycemic impact of non-nutritive sweeteners: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials). En teoria el que diu el titular és una obvietat, però en ciència tot s’ha de comprovar.

En aquest estudi es demostra que el consum dels edulcorants sacarina, aspartam, estèvia i suclalosa no augmenta la glucosa en sang. Són edulcorants que teòricament no afecten al metabolisme dels hidrats de carboni i no provoquen la formació de glucosa. En conclusió no tenen impacte sobre la glucèmia.

De totes formes jo no recomano l’ús d’aquest edulcorants. Es perfectament conegut que la ingesta prolongada de sucralosa provoca la ingesta de més aliments. A mi això no és el que em fa recomanar no prendre’n aquests edulcorants. El problema està en els efectes, probablement considerables, sobre la microbiota.

La ingesta d’aquests, i altres, edulcorants modifica la microbiota en una extensió i forma desconeguda. És ben conegut els greus efectes que pot tenir modificar la microbiota sobre la salut, fins i tot mental. Millor no arriscar-se en entrar en un terreny desconegut quan és absolutament innecessari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació