Salvem Aigua Xelida


Enric I. Canela

Davant les probables imminents obres en la cala d’Aigua Xelida de Tamariu, al municipi de Palafrugell, en suport a la Plataforma SOS Costa Brava vaig iniciar dilluns la petició a l’alcalde de Palafrugell que us reprodueixo. Soc plenament conscient de les dificultats amb les que es trobarà l’Ajuntament de Palafrugell si dona suport a aquesta iniciativa, però cal tocar tots els ressorts necessaris per evitar la destrucció de tots els paratge naturals en benefici del negoci d’uns pocs. No es tracta de canviar el sentiment de l’alcalde i el seu equip, es tracta de donar-li el màxim suport a través de la xarxa. A l’hora d’escriure això, les deu del vespre del dissabte, hem signat 3.148 persones. Quan vaig iniciar la petició no creia arribar a tant, però no deixa de ser molt poc. Si compartiu la filosofia que inspira la meva petició, si us plau, a més de signar, ajudeu a que arribi al màxim de gent possible.

Confio en el bon fer de la Plataforma i dels seus advocats, però us demano que signeu per donar encara més força als que defensen que la natura ha d’estar per a què la gaudim tots.

Salvem Aigua Xelida de Tamariu de l’especulació urbanística

A la cala Aigua Xelida de Tamariu una promotora pretén crear Aiguacel Costa Brava Resort

Un projecte que té com a objectiu la construcció de 33 cases de luxe de dues plantes en una finca de 3,14 hectàrees (31.400 metres quadrats), que actualment és un terreny forestal cobert de pins i alzina i és un dels darrers pulmons verds de la zona. Es tracta d’un projecte de fa 50 anys actualitzat.

L’Ajuntament de Palafrugell va donar-ne el vistiplau el 10 de juliol amb l’aprovació inicial.

La plataforma SOS Costa Brava ha presentat una vintena d’al·legacions al projecte demanant una moratòria per aconseguir un posterior canvi de qualificació. L’Ajuntament de Palafrugell no creu convenient fer-la per por a una demanda judicial que creu que perdria.

Les irregularitats del projecte que vulneren la legislació vigent són evidents i justifiquen la paralització del projecte, segons SOS Costa Brava.

Signeu per donar suport a SOS Costa Brava i aconseguir que l’Ajuntament de Palafrugell suspengui les llicències i la tramitació de tots els instruments de gestió durant un any i no aprovi el projecte i que obri un expedient per estudiar la modificació del planejament i desclassifiqui la part no urbanitzada per tal que deixi de ser sòl urbà no urbanitzat.

4 respostes a “Salvem Aigua Xelida”

 1. a 06 oct. 2018 a les 7:10 josep llado

  Hola, avui he fet constar devant alcalde Palafrugell la teva petició Aigua Xelida, dintre l’acte d’avui dissabte SOS Costa Brava, tot intentant arrivar als 7.500
  Agrait per l’iniciativa
  Josep Lladó
  Tamariu

 2. a 09 oct. 2018 a les 1:06 Pons

  Es delicte espatllar una costa com aquesta!

 3. a 11 oct. 2018 a les 12:52 Enric I. Canela

  Moltes gràcies per fer-ho. Un mica entre tots potser ens en sortirem.
  Salutacions

 4. a 11 oct. 2018 a les 12:55 Enric I. Canela

  Moltes gràcies.
  Salutacions

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació