Enric I. Canela

M’alegra que la Universitat de Girona i al seu rector hagin fet un Comunicat del rector de la Universitat de Girona de suport a Dolors Bassa. És exigible que totes les universitats i l’ACUP es manifestessin públicament i de forma explícita en favor de la democràcia, la llibertat i els drets humans.

Estem en un moment en que tenim presos polítics i professorat amenaçat de presó per defensar la llibertat dels ciutadans a expressar la seva opinió a través de les urnes. La universitat que jo vaig conèixer d’estudiant lluitava pels drets dels ciutadans, la universitat actual sembla haver-ho oblidat. A la Universitat de Barcelona tenim un professor que ha ocupat durant vuit anys diferents càrrecs en el rectorat i que ara està perseguit per defensar el dret a votar.

Tornaré a recordar el lema de la Universitat de Barcelona: Libertas perfundet omnia luce, “La llibertat il·lumina totes les coses amb la seva llum”.

Tots, pensem el que pensem, hem d’estar en favor de la llibertat i hem de ser solidaris amb els nostres companys i amb els polítics que ens han representat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació