Alimentació sostenible


Enric I. Canela

Aviat farà un mes, el dia 13 de gener vaig publicar a L’Econòmic l’article Innovar en nutrició saludable. Es tracta d’un reflexió sobre la necessitat d’invertit amb alimentació adequada millorar la salut i alhora sostenible. Al món s’està fent, potser no amb la força i determinació necessàries, però a casa nostra les coses no són iguals. Catalunya ha estat tradicionalment un lloc on la indústria i innovació alimentàries han assolit una bona posició.

No veig que actualment ni empreses ni administració estiguin movent-se pel camí adequat. Una visita crítica a les grans superfícies ens permet veure on són els lideratges i el paper secundari, màxim de distribuïdors de l’empresa catalana.

Deia: “Què podem fer? Què pot fer l’administració? Educar els professionals que tenen cura de la salut, educar la població i afavorir la recerca en aquests àmbits. La recerca en nutrició està relativament abandonada. També promoure que més empreses treballin sobre la innovació en l’alimentació saludable. Les possibilitats d’innovació en el camp de la nutrició són enormes. Cal, però, molta educació i assessorament professionals.

A banda de promoure la comercialització d’aliments integrals, poc processats, etc., cada dia, sortosament, hi ha més empreses internacionals que treballen per dissenyar nous aliments rics en micronutrients i també d’altres que elaboren formulacions de complements per a diferents situacions. El mercat europeu d’aliments funcionals ha estat el 2018 d’uns 30.000 milions d’euros.”

Potser que l’administració desperti i faci alguna cosa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació