La ressaca


Enric I. Canela

La ressaca és un mal relativament comú i sobre la que es diuen moltes ximpleries. Tot i tenir una causa primària que tothom coneix, la beguda alcohòlica, els fenòmens que succeeixen dins de l’organisme i perquè se senten tantes molèsties conseqüència de l’alcohol no són gens coneguts.

Més encara, hi ha un gran nombre de “remeis”, la majoria dels quals no funcionen, i si ho fan serà per l’efecte placebo, pura suggestió.

Entre les meves lectures sobre aquests temes, he rescatat i rellegit un magnífic article de Margarita Mª Garí Cerdá i José María Natta March. Ella és Llicenciada en Biologia i ell Llicenciat en Química, ambdós per la Universitat de les IllesBalears. Tots dos treballen Destil·leries Antonio Nadal S.A.

L’article es titula “Per què tenim ressaca?” i es va publicar A Omnis cellula la 2006 (Omnis cellula, ISSN 1696-8107, Núm. 10, 2006, pàgs. 25-29).

Crec que és un article molt bo i si us interessa el tema, paga la pena llegir-lo. El podreu gaudir d’una manera planera i agradable.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació