Educació i millora social


Enric I. Canela

Fa un parell de mesos vaig publicar a L’Econòmic un article, relativament controvertit: L’educació no és un ascensor social?. Ho plantejava en forma de pregunta.

Ara que comença el nou curs, en tots el nivells educatius, m’ha semblat oportú recordar-lo.

El diari em destacava:

“L’informe indica que únicament un 10,6% dels estudiants que cursen els graus i un 11,3% dels que cursen els màsters pertanyen a classe social baixa. Per la seva banda, els de classe social alta són el 55% i el 58%, respectivament. Una de les coses que he llegit sobre l’informe és que l’ascensor social no funciona, i també que a Catalunya la universitat segrega per classes socials.”

Potser ara, els poders polítics haurien de fer una nova reflexió sobre com millorar el conjunt del sistema educatiu i, sobretot, com aconseguir que realment el treball de qualitat estigui prou remunerat com per a què els nostres graduats no fugin allà on són més demanats.

Us convido a llegir-lo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació