Enric I. Canela

Reiteradament he insistit en el fet que les escoles és un punt calent pel que fa als contagis. La darrera vegada a Els restauradors tenen raó. Els articles que he anat escrivint aquests mesos han tingut un elevat grau d’encert. Malauradament les idees, que no són meves, són de la ciència i de la lògica, no han estat compartides pels responsables polítics.

Escric ara aquesta nota perquè avui he llegit a Diario.es l’article Contagios ‘al salir de clase’: los brotes de COVID-19 son el doble en Secundaria que en Primaria, pero se dan fuera de las aulas. Us recomano la lectura, l’article de @MonicaZas i @paurodra està ben lligat.

La tesis és exactament la que explico en el meu article. L’escola no són només les aules, és el que succeeix des que l’alumne surt de casa al matí, fins que hi torna acabades les activitats escolars. No cal que em repeteixi. Espero que el fet que sigui un diari de qualitat com Diario.es el que ho diu ajudi.

Seguint amb les incongruències, que mantenen el nivell, d’ineptitud política, m’he trobat amb un bon article Riesgo viral en los aeropuertos de John Carlin i protagonista de l’incident el mateix John Carlin. Ens explica com va haver de traslladar-se de l’aeroport a l’avió i de l’avió a l’aeroport. Les companyies, per estalviar, no fan servir els fingers, fan servir els autobusos amb 55 persones dins. Escriu Carlin, “…segons un decret reial es permetia un màxim de 55 passatgers en els autobusos. O sigui, la responsabilitat final resideix en aquells governants que consideren, si és que ho han considerat, que sopar amb set familiars a casa o beure una cervesa a l’aire lliure representa més riscos per a la salut d’estar tancat amb una multitud dins d’una caixa mòbil.” Sense comentaris. Seguirem anant per un carrer sense gent amb mascareta per no contagiar un fanal. Intel·ligència al poder.

Esperem que algú reflexioni d’una vegada per totes i posi totes les variables i totes les normes una al costat de l’altra, que prengui un tranquil·litzant per no deprimir-se i intenti endreçar les coses. Si es prenen les mesures correctes ara, viurem unes festes tranquil·les. I si us plau, no sigueu amb els restauradors com la Inquisició amb els heterodoxos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació