El País del dia 6 publicava un interessant article sobre el canvi de perfil del estudiant universitari, la mitjana d’edat 26 anys. Què passa? Entren més grans, hi treballen i allarguen les carreres i hi tornen.
El Punt del dia 7 parlava dels Erasmus que arriben a l’estat espanyol. Rep 4.000 més dels que hi envia. Hi ha més ajuts per sortir, però encara s’hi surt poc. El País i El Economista del dilluns també en parlaven.
El Dossier Econòmic de Catalunya del dissabte parlava del màrqueting de les escoles de negoci. Aquí hi tonen a sortir els rànquings dels que sovint ens parla en Miquel Duran a Edunomia. A les escoles de negocis és on més abunden i més importants són. Catalunya surt ben parada.
El Punt publicava dissabte un article d’opinió d’en Wilfred Ricart, director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona en defensa de la Facultat de Medicina a la Universitat de Girona. Té raó.
El País ens aportava diumenge una bona notícia cada segon dissabte de mes publicarà un suplement sobre biomedicina i salut. A mi m’interessa molt.
La Vanguardia del dilluns parla de la decisió de la UPF de potenciar els anys sabàtics per al professorat. Té un professorat relativament jove i vol promoure el reciclatge professional.
El Economista publicava dilluns una nota en la que deia que la UE destinarà 7.000 milions a l’educació: Erasmus, Leonardo da Vinci, entre d’altres.
Expansión de dilluns parlava dels ajuts que el Ministeri d’Industria Turismo y Consumo aportarà a través del programa Profit per investigar en TIC.
Avui el Diari d’Andorra diu que el departament de Recerca andorrà estudia un centre de recerca en biomedicina en col·laboració amb el Parc Científic de Barcelona i l’Hospital de Sant Pau.
El País parla avui de la guerra de les enginyeries. Ara els enginyers superiors diuen la bestiesa que el Ministeri d’Educació planteja eliminar les enginyeries superiors. El corporativisme arriba a límits insospitats. Fins que competències professionals i universitat no se separin tindrem problemes amb les professions regulades. A Europa estan separades.