Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2007
  • juny
  • 27
  • Alemanya i el programari lliure

Alemanya i el programari lliure

Posted on 27 juny 2007 By Enric I. Canela 2 comentaris a Alemanya i el programari lliure
Articles Enric I. Canela, TIC
Tweet

Enric I. Canela

Llegeixo a La Farga.cat que les empreses alemanyes prefereixen el programari lliure. Diu concretament:

El 59% dels treballadors alemanys asseguren haver utilitzat programari lliure a la feina. És una dada d’una enquesta realitzada entre 600 empreses alemanyes que també s’ha realitzat entre empreses de Gran Bretanya, els Estats Units i el Canadà.

Dels tres països inclosos a l’enquesta, Alemanya és el que presenta una major utilització d’aplicacions de codi lliure entre les organitzacions empresarials. Mentre el 59% de treballadors alemanys utilitzen programari lliure, a Gran Bretanya ho fan un 48% i un 38 % als Estats Units i al Canadà. L’informe indica que les empreses alemanys prefereixen el programari lliure per la seva flexibilitat i capacitat d’adaptació, a més, el 80% dels enquestats creuen que un dels principals beneficis de les aplicacions de codi lliure és que la llicència no té cap cost.

Potser caldria una reflexió, feta per persones capacitades, sobre quines són les raons pel baix ús aquí. Manca d’informació? Política equivocada? L’administració és una cosa i l’empresa una altra, per quina raó les empreses són refractàries a l’ús?

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Nació.cat
Next Post: Canvíem les PAAU ❯

2 thoughts on “Alemanya i el programari lliure”

  1. David ha dit:
    28 juny 2007 a les 10:02

    El problema és complex. Per una part hi ha instal·lada una cultura de la pirateria (culpa en part de les pròpies empreses de software) que avui dia és el pitjor enemic del programari lliure. Si tothom sap que pot tenir d’alguna manera o una altra una còpia pirata de l’Office, per què usar Openoffice.

    En segon lloc, perquè l’ensenyament d’informàtica ha estat igual a la majoria de casos a l’ensenyament de les eines de programari d’una determinada companyia. Amb força excepcions, als estudiants se’ls ensenya el Word i l’Excel, no a usar un programa de processament de textos (que pot dir-se Word, Amipro o Kword) o a usar un full de càlcul.

    I finalment perquè les empreses han adoptat una estratègia molt reactiva respecte aquest tema. Un company blocaire va comentar fa uns dies que el propi Ajuntament de Barcelona renovava les llicències d’Office, perquè les llicències existents eren d’una versió de fa deu anys. Si això passa a un Ajuntament, què passarà en una empresa petita? Molt em temo que més d’una encara estarà usant un Word de l’any de la picor.

  2. enriccanela ha dit:
    28 juny 2007 a les 10:42

    És complicat però crec que tens raó. Però segueixo sense entendre el perquè l’empresa d’aquí és reactiva i l’alemanya no. Segurament és la cultura. L’administració hauria de donar, poc a poc, exemple. A la universitat es fa alguna cosa, però el suport no el tens. Clar si faig servir windows m’ho reparen si faig servir Linux haig de començar a buscar voluntaris que m’ajudin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
juny 2007
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
« maig   jul. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown