Enric I. Canela
Avui gràcies al Joan Arnera he pogut descobrir un nou bloc el de Lídia Pelejà, estudiant de Ciències Polítiques de la UPF. M’ha agradat les coses que escriu, no només el seu escrit sobre el Futur d’Esquerra, al que he afegit el meu comentari, sinó altres escrits anteriors. A més la seva tria musical.
Planteja tres preguntes:
1. ¿Re-agrupament és la corrent més liberal del partit?
2. ¿Carod és realment el culpable de tot el que està passant a Esquerra, o simplement és un cap de turc?
3.¿Quin creieu que serà el resultat tant d’ERC l’any 2007 en les generals com en la Conferència Nacional de tardor?
I demana resposta. La meva al seu bloc ha estat:
Jo no soc d’ERC. Procuro estar informat políticament i et donaré una opinió tan freda i objectiva com sàpiga.
1.- No crec que Reagrupament sigui precisament liberal. Simplement posa per davant la independència, la sobirania, d’altres tacticismes propis de qui està en el govern i vol continuar estant. El que diríem les poltrones. A tots els partits passa i sempre hi ha gent que no hi està d’acord. El problema és si poden o no fer alguna cosa.
2.- Carod-Rovira ha patit canvis i ell mateix s’ha vist atrapat en la xarxa Puigcercós. Carod-Rovira no és un executiu. Hi ha dos tipus de persones que tenen papers diferents a la política els ideòlegs i els que gestionen. A vegades es confonen els papers o una cosa et porta a l’altre. Carod-Rovira no és ni serà mai un executiu i no pot ni podrà competir mai amb la xarxa que a teixit Puicercós. Carod-Rovira és culpable, però menys que altres, ell ha estat manipulat en molts moments i sort té de què l’hagin deixat estar al govern, això si sense competències reals. Què li preguntin a Puigcercós si és cosa d’ell o d’en Montilla.
3.- A les generals baixarà una mica. Quant? Depèn d’aquests mesos. Si no es desmarca una mica d’en Montilla baixarà bastant. Per votar una còpia voto a l’original. Quan a la Conferència, potser, les línies no oficials puguin donar una sorpresa.
Tot això ho dic amb el màxim respecte a ERC que crec que hauria de recuperar l’independentisme. La veritat és que ara no veig moviments graduals cap a la sobirania sinó reculades. Crec que el país està en oberta crisi.
M’agrada el teu bloc. L’he conegut a través del comentari que fa en Joan Arnera.
Llàstima no tinguis el bloc sindicat.
Jo, com el Joan, també l’he enllaçat.
Hola Enric! Doncs moltes gràcies per haver fet ressò al teu bloc, igual que en Joan, del meu article sobre el futur d’Esquerra.
El teu bloc ja l’havia visitat alguna altra vegada, gràcies al company Joan. Em sembla molt interessant també!
Res doncs, a continuar treballant i escrivint cada dia per fer treballar les neurones que, tal i com va el món, aquesta pràctica sembla que va una mica escassa.
Ah, i pel que fa a això de sindicar el bloc, a que et refereixes? Vols dir en un partit polític? En tot cas, formo part de la XBS.cat, ja.
PS: jo també t’he fet un enllaç al bloc: BENVINGUT!
Una abraçada
Hola Lídia,
Jo també estic a la Xarxa XBS, etc. procuro apuntar-me a totes les coses de la xarxa virtual catalana.
Jo, com hauras vist, treballo més els temes universitaris, però aprofitant que hi ha menys, he decidit entrar de ple en la defensa de la sobirania de Catalunya. Procuro fer-ho sempre amb alguna falca en els meus comentaris universitaris, però ara vaig a més.
Com que estudies polítiques, et recomano el bloc “Catalunya té futur” de Xavier Tomàs. Escriu molt bé i fa coses molt bones.
Records
Enric
Moltes gràcies Enric per les teves recomanacions.
Un sector tan dinàmic com el de les Universitats i les TIC, necessita d’un anàlisi tan actualitzat i complet com el que cada dia ens ofereixes.
Com sempre, seguim llegint-nos a la xarxa.
Faltaria més Xavier. POsar en contacte gent competent també és fer país i pel que he llegit la Lídia és bona.