El dia 24 La Vanguardia publicava un article sobre el gran canvi produït en el món de les dones. Fa poc no podien aprendre a llegir, no eren educades igual que els homes. Avui dominen les aules universitàries.
La Vanguardia ho deia el dia 24, podríem estar de sort, Déu no ho vulgui, Rajoy promet canviar el sistema educatiu si guanya les eleccions. La gran idea és eliminar l’assignatura Educació per a la Ciutadania, una gran idea socialista, i posar més anglès. Personalment crec que la millor reforma que podria fer per millorar l’educació del catalans és fer que l’estat cedeixi totes les competències, que no molesti més, i canviar el sistema de finançament de les comunitats autònomes. O millor promoure el concert econòmic per a Catalunya. De seguida milloraríem sense el seu ajut. Aquest home, com molts altres espanyols, s’ha cregut que és el Messies.
Expansión parlava el dia 24 del Barcelona Supercomputing Center. Al centre de Barcelona s’està dissenyant l’ordinador del futur. Es tracta del projecte de superodinadors MareIncognito. Ordinadors 100 vegades més potents que el Marenostrum: 10.000 bilions d’operacions per segons. Com 100 milions d’ordinadors personals. El tindrem l’any 2010. Esfereïdor. El Economista parla avui del tema.
El Periódico del 25-26 publicava una breu nota. El 27% dels estudiants enquestats desconeix Bolonya. Dues coses. Uns estudiants poc educats socialment, no escolten, no llegeixen, i una pregunta formulada de manera poc clara.
Manel Balcells publicava un article a El Periódico del dia 25-26. Titulava: Debat científic i visió d’Estat. El polític independentista feia notar la diferència entre la qualitat científica de la nostra recerca i la migradesa de resultats. Aprofitava per destacar la inauguració del que serà el Centre Internacional de Debat Científic Torre Marimon a Caldes de Montbui, com indicava fa uns dies en aquest bloc.
El País, amb perspectiva, parla avui del tancament de l’LBI (Laboratori de BioInvestigació) que Merck tenia al PCB de la UB des del 2001. Dic amb perspectiva perquè fa dies que esta dat i beneït. Ja parlava en aquest bloc el 29 de setembre. Els científics no entenen la decisió. La Generalitat donarà suport als investigadors per tal que creïn empreses spin off. A veure com queda.
Declaracions a El País de la rectora de la URL, Esther Giménez-Salinas. Una universitat privada que funciona. Té una elevada demanda d’estudiants (no en tot) tot i l’alt preu de les matrícules. Diu la rectora que molts estudiants s’equivoquen a l’hora de triar carrera. També diu que haurien de tenir ajut públic per fe recerca. Hi coincideixo, si l’administració ajuda a El Corte Inglés… La rectora té les idees clares, però els centres federats, que manen molt, també. S’hi juguen els diners i no fam broma com passa a la universitat pública.
El Punt parla avui de l’acord entre el Santander i la UAB. Una notícia que ja publicava en aquest bloc l’11 de desembre. La not´cia detallada, del dia 11, es pot llegir al web de la UAB.
La Razón també parla del Santander, ara per dir que a través de la seva Division Gobal Santander Universidades promourà programes d’intercanvi amb universitats britàniques. El Santander concedeix beques per a intercanvis.
Només un 27% no coneixen Bolonya??? ui, què optimistes!!! potser són els que NO HAN SENTIT PARLAR de Bolonya.
Ja t’ho vaig comentar, el meu cosí, que estudia a la UB i estava “mobilitzat” a la darrera cosa que van fer pel tema Bolonya… ho desconeixia tot. Cap correspondència amb la realitat.
La conclusió teva, per tant, serveix.
I moltes gràcies per la felicitació nadalenca, Enric. Espero que hàgiu gaudit d’un bon Nadal. No sé perquè tinc la sensació que el 2008 serà un gran any…
I en tot cas, aquest és el meu desig, per a tu i els teus, i els de tots els amics i amigues blocaires, que com a mínim, quan els anys són com aquest 2007, ens ajudem a portar-ho millor…
bon any!
Elies,
Gràcies! Tant de bo tinguis raó i l’any vinent sigui bo per aquest país nostre. Eleccions, no les veig clares. A veure si les clatellades que patirem ens fan reaccionar. Això si farem créixer la xarxa.
Bon any.
Enric