Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2008
  • febrer
  • 1
  • Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 31 de gener

Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 31 de gener

Posted on 1 febrer 2008 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 31 de gener
Articles Enric I. Canela, Economia, Educació, Innovació, Recerca, Universitat
Tweet

El Global publicava el dia 31 que les spin off biomèdiques poden ser una bona sortida per a la recerca. No entro dins l’article, simplement estic d’acord. És un dels camps més prometedors, si no es fa el ruc, per a Catalunya.

Expansión també parlava de medicaments i biotecnologia. La biotecnologia permet medicaments més especialitzats. I està clar que això permet patents i empreses derivades de la recerca biotecnològica.

El Mundo en donava ahir una altra d’aquestes notes dedicades als estudiants que protesten contra Bolonya. Aquesta era al País Basc. Els pobres estan convençuts que lluiten per alguna causa justa. Esperem que es facin grans.

Carme Alcoberro escrivia ahir a La Vanguardia un article. Més canvis a l’educació? La Carme és catedràtica d’educació secundària. Fa uns raonaments que no comparteixo i altres que si. Diu que el canvi pel canvi no es bo. D’acord, però no em negareu que vist el desgavell alguna cosa s’haurà de canviar. No podem esperar a què es reencarni Josep de Calasanç i arregli. Diu que Finlàndia va bé, però que Noruega amb més emigrants,. Menys que Catalunya, només està una mica er sobre de Catalunya. També que per què reduir espanyol i català. No han entès res. Espanyol i català abans, ja ho han de saber quan arriben al batxillerat. Quan han de fer les assignatures fonamentals per a les seves carreres, als 32 anys? Carme Alcoberro és una gran professional, però no pot oblidar que hi ha coses que s’han d’estudiar de petits. Si un alumne no sap bé les llengües als quinze anys, el que ha de fer és no entrar al batxillerat. El que no podem tenir és una escola assistencial.

El Economista ens deia ahir que van arribar 230 milions per a R+D a l’Estat de les institucions europees. No hi tornaré, ja ho publicava ahir en aquest bloc.

Expansión ens deia ahir que Farmaindústria demana diners al govern espanyol. Bé no diu això, però… Diu que a l’R+D espanyol li cal una empenta del govern. Aquí hi ha una batalla entre la indústria farmacèutica i el govern espanyol. La rebaixa del preu del medicament redueix els recursos per fer recerca a l’Estat. Això és així. És evident que si es fan moltes rebaixes del preu del medicament, el que cal fer és tancar l’empresa, deixar una distribuïdora i anar a un altre lloc on et tractin millor.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: La bioincubadora del PCB i l’estrany comportament del departament responsable d’universitats i recerca
Next Post: La reforma de la LOU i la UGT ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
febrer 2008
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
« gen.   març »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown