Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2008
  • març
  • 8
  • El govern de les universitats, qüestió permenent

El govern de les universitats, qüestió permenent

Posted on 8 març 2008 By Enric I. Canela 2 comentaris a El govern de les universitats, qüestió permenent
Articles Enric I. Canela, Universitat
Tweet

Francisco Pérez de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques de la Universitat de València diu en un paràgraf de l’article El gobierno y la organización de las Universidades españolas (traduït de l’original en espanyol) publicat a La Cuestión Universitaria:

La pregunta que ha de ser plantejada de nou és si les universitats públiques espanyoles disposen dels sistemes de govern i direcció que les ajudin a desenvolupar les activitats docents, investigadores i emprenedores que avui reclama la societat; si estan en condicions de fer-lo amb l’amplitud, sistemàtica, qualitat i flexibilitat que les circumstàncies descrites reclamen. Si, com em temo, la resposta és, en general, negativa, convé preguntar-se quins són les implicacions d’aquesta situació i prendre consciència del cost d’oportunitat que representa per a la societat i la pròpia universitat no disposar de models organitzatius adequats.

A l’enllaç inicial podeu llegir l’article complet.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Una visió intel·ligent de la universitat
Next Post: Els grans triomfadors de la innovació ❯

2 thoughts on “El govern de les universitats, qüestió permenent”

  1. Anna ha dit:
    8 març 2008 a les 10:12

    Jo també em temo que la resposta és negativa. Disposar de sistemes de govern i direcció perquè els posen a la nostra disposició? Si és així, n’hi ha que els han sabut utilitzar, en més o menys mesura, i n’hi ha que no.

    Em sembla que resta palès, però, que cada universitat també dibuixa i implementa sistemes de govern i direcció propis, que -malgrat haver-se d’adequar a un marc general- presenten diferents graus d’eficiència i efectivitat. Caldrà que ens preguntem el perquè i on resideix la clau de volta que fa que els resultats siguin tan diferents.

    Segons Francisco Pérez, una possible solució seria la direcció per objectius. Aquest model pot arribar a ser totalment asíncron respecte del funcionament ordinari de les universitats, més burocràtic que no competitiu. Caldrà definir nous funcionaments interns que dotin al model de més força i coherència que no pas l’actual.

  2. enriccanela ha dit:
    8 març 2008 a les 10:52

    Anna,
    Amb l’actual sistema de govern de les universitats és impossible una direcció per objectius.Cal relaxar la burocràcia i augmentar l’eix dels objectius, però per això es becessita un rectpr fort i obligat a retre comptes a algú altre que ni sigui el claustre.
    Jo no veig massa diferències. Normalment però, una universitat amb cerreres més vocacionals pot tenir millor direcció, professorat i estudiants estan més enfocats. La UB és més difícil que la UPC, per citar dues que conec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
març 2008
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« febr.   abr. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown