Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2008
  • maig
  • 2
  • Batxillerat nocturn

Batxillerat nocturn

Posted on 2 maig 2008 By Enric I. Canela 7 comentaris a Batxillerat nocturn
Articles Enric I. Canela, Educació, Política
Tweet

Enric I. Canela

Aquests dies s’ha parlat de la desaparició del batxillerat nocturn. La Generalitat presenta la notícia en positiu i diu que Educació impulsarà l’Educació a Distància com alternativa al Batxillerat Nocturn.

Diu que el fet que molts alumnes compaginin aquests estudis amb una feina provoca que sovint, no puguin assistir a classe per motius de caràcter laboral, la qual cosa genera un percentatge significatiu d’absentisme no desitjat causat per les circumstàncies personals i que dificulta l’obtenció final del títol.

Una de les moltes crítiques, i molt encertada per cert, és la d’Irene Rigau. L’atribueix a la manca de docents i a la manca de planificació.

Jo crec també que és un error. Vaig donar algunes classes durant els meus inicis a la universitat, anava a fer un parell d’hores a Cornellà. Recordo aquells estudiants cansats, algun d’ells s’adormien, venien d ela feina. Puc dir que molts d’ells van aprofitar bé l’esforç que els comportava. N’he trobat que avui tenen una brillant carrera. Jo també vaig haver de fer els meus últims anys de secundària en una acadèmia al vespre.

El progressisme no és eliminar per decret allò que fa mal als ulls. Tancar els ulls no elimina el problema.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC de l’1 i 2 de maig
Next Post: Bases del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació ❯

7 thoughts on “Batxillerat nocturn”

  1. Salvador ha dit:
    3 maig 2008 a les 3:04

    Ara resulta que no han dit que el suprimirien. En tot són model de seriositat i rigor, com en el tema de l’aigua.

  2. David ha dit:
    3 maig 2008 a les 6:53

    Si hi ha alguna persona que veritablement aprofita les classes és la gent que va als torns de tarda/nocturns després de la feina. Només per aquest fet els hauríem de recompensar donant-los tot tipus de facilitats, en comptes de posar-los problemes. L’ensenyament a distància pot estar molt bé en segons quines situacions, però no és un substitut perfecte.

    Ara bé i dit això, jo deixaria el batxillerat nocturn limitat a un petit nombre de centres i prioritzaria la formació professional en règim nocturn, ja que potser és més pràctic fer-ho així, tenint en compte el target a qui van dirigides mesures com aquesta.

  3. enriccanela ha dit:
    4 maig 2008 a les 8:07

    Salvador i David,
    Sembla que finalment el mantindran allà on hi hagi demanda. No van dir que el suprimien! Era una petitat reducció reversible.
    Al nocturn va gent realment interessada, a vegades s’adormen, alhuns porten tota una jornada i s’han aixecat d’hora, cla ser una mica més comprensiu.
    I tens raó David, potser una FP nocturna podria funcionar.
    Cal però acceptar que el problema existeix i no negar-ho.

  4. DAVID DE LAS HERAS ha dit:
    4 maig 2008 a les 6:54

    En tot aquest proces em dono compte que hi ha una gran improvitazacio. La UDg de Girona fa molt de temps que demana un magisteri nocturn i sempre sha denegat. Conec molta gent que esta fent el batxillerat nocturn. Resto aquestes mesures a la improvitzacio i sense tenir clar un model educatiu,serios i de calitat.
    Perdoneu les faltes, aquests teclats inglesos son horribles.

  5. Alba ha dit:
    4 maig 2008 a les 8:57

    Sóc estudiant de 2n de batxillerat nocturn i representant del SEPC al meu centre, i tot plegat em sembla una vergonya impressionant, resumint:
    Es pren una decisió que es comunica de manera sobtada a l’hora d’indicar les places que cada centre tindrà de cara al curs vinent. Cap debat previ, cap període moralment correcte si tenim en compte que la decisió ve presa d’un govern que se suposa progressista i d’esquerres.

    La comunitat educativa es queixa i de cop i volta resulta que ho havíem entès malament, que de manera transitòria, sols s’eliminen els batxillerats nocturns dels centres on hi ha poca demanda: apa va! que no ens mamem el dit!

    I l’IOC? L’IOC pot ser un gran què per a molta gent però en cap cas ha d’anar en detriment del batxillerat nocturn que cada any acull cap a 5.000 estudiants i treballadors/es arreu de Catalunya.

    Tot plegat és un símptoma clar de que la Conselleria d’Educació, amb Ernest Maragall al capdavant, pateix un caos impressionant amb el qual es juguen un dels pilars claus d’un país: l’ensenyament públic.

    ERNEST MARAGALL i tècnics que l’aconselleu… DIMISSIÓ JA!

  6. enriccanela ha dit:
    4 maig 2008 a les 9:35

    David,
    Tens raó. El problema és que no tenen professorat.

  7. enriccanela ha dit:
    4 maig 2008 a les 9:40

    Alba,
    No hi ha esquerres ni dretes, hi ha decència i indecència. Oportunisme. No tenen professorat a rel d’una sisena hora que no estava ni tan sols pensada, improvisació.
    Tant de bo no calgués el batxillerat nocyurn però hi ha molta treballadora que vol estudiar i el sistema no els presta l’atenció deguda.
    El tema no és si el prestador del servei és públic o privat el que cal és que el servei sigui públic i universal.
    Aquest és el servei del funcionaris i no el de la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
maig 2008
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
« abr.   juny »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown