Enric I. Canela
Es veu que a una ràdio que es diu San Borondón (curiosament totes aquestes notícies rares venen de Les Illes Canàries) va dir que la materialització del Pla de Bolonya significa pràcticament la fi del sistema universitari públic. Aquest és un dels plans neoliberals per xuclar els diners dels impostos i reciclar aquests diners cap al sector privat. No és que no hagi a existir universitat pública, a ells els convé moltíssim, diu que es tracta que les empreses privades puguin succionar els diners dels impostos a través de la universitat pública. Els contribuents aportaran els diners mentre que les empreses seran les que decideixin els plans d’estudi, els programes de recerca, les classes que es han de donar,… en funció dels seus interessos privats. És el model general del neoliberalisme, diuen que estan en contra de l’Estat, però no és cert; l’Estat els convé moltíssim… És una manera d’utilitzar l’aparell de l’Estat com un caixer automàtic del que poden anar traient diners per als seus propis interessos privats. Així, observa que per exemple, en la universitat troben les empreses un exèrcit de becaris, de treballadors gratis pagats amb els diners dels contribuents. Això acabarà amb la universitat pràcticament. Comenta que duen molts anys dient això, tant professors com alumnes, i que no els han fet ni cas. El Partit Socialista ens ha traït de la forma més vil. Una vegada més, ha fet una reconversió del sistema educatiu exactament igual que com va fer en el sector industrial, i entre el PP, que és el que és, i el Partit Socialista, que són una colla de traïdors, estafadores i mentiders, atès que han dictaminat la fi de l’educació pública.
Estic al·lucinat. Imagineu a Filosofia a l’empresa privada decidint quines assignatures han de fer els estudiants. L’altre dia vaig veure, amagats darrera d’una taula, a Filosofia, a Botín acompanyat de Bush i dos barrufets que intentaven canviar la proposta de pla d’estudis.
Doncs jo crec que el Procés de Bolonya està relacionat amb el procés de la EuropaFortalesa (proteccionista) en contra de Xina i Índia i no té perquè ser menys vàlida que la opinió d’aquesta persona o de tu.
“Així, observa que per exemple, en la universitat troben les empreses un exèrcit de becaris, de treballadors gratis pagats amb els diners dels contribuents.”
CERT
“El Partit Socialista ens ha traït de la forma més vil. Una vegada més, ha fet una reconversió del sistema educatiu exactament igual que com va fer en el sector industrial”
CERT
La veritat, ara m’he acabat de llegir el text. I és tot cert. No ho veig “tant descabellat”.
Joan,
Jo crec que no.
Evidentment qualsevol país, en qualsevol tema, ha de protegir el seu espai, altrament seriaa idiota. Ho fan els agricultors, els banc i ho faran les universitats. El procés de Bolonya pretenia competir amb EUA. Normal. Finalment d’això depèn l’estat del benestar, sinó d’on?
Jo no veig els exercits de becaris que diu aquest home i que tu dius que si. Malauradament pocs hi ha. Tant de bo hi haguessin més aprenents, com abans, s’agafaria experiència. Això si ben regulat. Algú es creu que el dia que té el títol pot anar a demanar un sou de professional? El que cal és evitar abusos. Amb el lliri a la mà res de res.
El PSOE ha traït a molta gent, ara, malauradament no ha fet cap reconversió del sistema educatiu, el que ha fet és una desgràcia vista Europa. El món és mou i si estàs quiet quedes endarrere, llei de vida. El PSOE ha acomplert, malament, els compromissos internacionals signats l’any 1999, si no recordo malament. Quin model educatiu havia d’adoptar? Està, estava la universitat bé? La reconversió que s’ha de fer, seriosament, és més profunda. Sense unes universitats competitives i ho dic emprant aquesta paraula, competitives, l’estat del benstar se’n va en orris.
Jo el veig de l’any 70.
Acostumo a respectar punts de vista, però en aquest cas em semba una llista d’estupideses d’una persona que cobra del sistema (com jo). Si s’hagués de guanyar la vida al carrer…
No cal que ens preocupem, ja que comptem entre nosaltres amb un dels pioners de la lluita contra el neoliberalisme, el qual ja els combatia tres dècades enrere des de la seva càtedra de la Johns Hopkins…
És impossible no cobrar del “sistema”, perquè és impossible viure fora d’ell.
Joan,
Tens raó. El tema és que no et pots enfrontar de cara al sistema. Tu creus que m’agrada? El tema és intantar canviar aquest sistema des de dintre i no contra.