Enric I. Canela
El rector de la Universitat de València (i 2)ha participat en un debat – col·loqui amb els estudiants sobre el procés de Bolonya.
Aquests han defensat la paralització del procés i han demanat un referèndum. El arguments, els de sempre, mercantilització, etc. El rector, amb bon criteri, s’ha negat.
Benvolgut Enric,
em dol aquest comentari. “El rector, amb bon criteri, s’ha negat.”
Des de quan és un bon criteri no permetre un referèndum? on queda allò del “dret a decidir”? com es pot estar en contra de fer un referèndum (vot poderat com en un Consell d’Estudis: 50 professorat, 50 alumnat)per decidir una cosa que ens afecta a tots?
Es pot estar en desacord en què s’hauria de votar, però no en el fet que s’hagi de votar! Crec que aquí peques de paternalista: si resulta que els estudiants som uns il·luminats i votem paralitzar el procés… és problema nostre, no? Bolonya no centrava l’atenció en l’estudiantat? i perquè no se l’escolta?
Benvolgut Jordi,
Jo crec que no va així. No dic que tots els estudiants siguin uns il·luminats. Els que fan segons que si.
El que vull dir és que un rector no pot convocar un referèndum per impedir l’aplicació de la llei. En absolut estic en contra de les consultes.
El dret a decidir s’aplica votant. A més la sobirania de la universitat no resideix en els estudiants, són una part, important, però una part.
Jo em queixo que els estudiants no participen a les comissions i després organitzen una moguda quan les coses estan fetes.
La llei diu que les llicenciatures desapareixen el curs 2010-2011. No es poden programar. Així de simple. I altres universitats ja les estan fent i més les faran el curs vinent.
Bolonya no es pararà, el que cal fer és fer-ho bé.
Les consultes i mobilitzacions s’havien d’haver fet l’any 2000, màxim el 2005, però ara és perdre el temps i gastar energies.
Les mobilitzacions cal fer-les per obtenir beques i diners per fer-ho bé.