Enric I. Canela
Llegeixo Professors i PAS de les universitats catalanes contra el Pla de Bolonya. Es veu que Criden a la mobilització del proper 12 de març. Jo he rebut un correu que diu: Un ampli col·lectiu de PDI i PAS de diverses universitats catalanes hem elaborat el manifest que podeu consultar a http://assembleapdipas.wordpress.com per tal de donar a conèixer el nostre posicionament referent al debat generat arran la implementació de l’EEES. El manifest el presentarà públicament en Jordi Llovet el proper 10 de març a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.
Us preguem que el llegiu i si hi esteu d’acord us hi adheriu i en feu difusió.
En el moment d’escriure això havien signat 298 persones. Majoritàriament de Ciències Humanes i Ciències Econòmiques, Jurídiques i Socials. D’experimentals, testimonial, de Tècniques també.
El manifest, que podeu llegir a l’enllaç esmentat al text del correu electrònic, parla d’allò del capitalisme, el mercat, etc. Demanen participar en les mobilitzacions del dia 12 i anar a una sessió per definir accions reivindicatives el dissabte 14.
Paciència. Naturalment no m’hi penso adherir.
Jo de ciències gairebé només veig PAS i doctorands. Potser se li hauria de buscar un cert sentit, a aquest fet…
El millor de tot… ens estan venent la lluita contra Bolonya amb l’excusa obsoleta de l’anticapitalisme i bla, bla, bla,… però… sorpresa! quina eina empren per a recollir adhesions? els fulls de càlcul de Google!!!
Genial, lluita contra el capitalisme i el control amb una eina d’una empresa clarament representativa del nou capitalisme i control de la informació.
Alfons,
Amb les coses que argumenten haurien de fer servir senyals de fun per demostrar la seva modernitat.
Vist el manifest, no trobo que aquest tingui uns arguments clars.
Només hi ha alguns punts que caldria millorar en tot el procés de transformació a l’EEES:
– Tot s’ha fet amb retard i amb manca de programació. Molts professors i gestions acadèmiques de les Universitats s’han vist colapsats. Ara s’han aprovat els nous plans d’estudi (restem encara en molts casos a l’espera de l’informe de l’ANECA) però faltarà començar la seva aplicació.
-També ha faltat una política de comunicació conjunta de les Universitats i el Govern, ben pensada des de l’inici.
– Falten recursos econòmics, sobretot beques i ajuts. I la crisi, amb la conseqüent congelació de pressupostos no ajuda. Ara bé, els recursos s’haurien de programar millor ja és diner públic. Recordem-ho: el 70% dels estudis que s’ofereixen a Catalunya són a preu públic. I amb l’EEES continuarà sent així (fins hi tot s’ampliarà substancialment amb nous estudis i noves places)
Laia,
Què haig de dir? Ho he patit i ho estic patint. S’ha fet malament i no hi ha programació.
Cal molta, molta feina, però res a veure amb Bolonya. ÉS un desastre amb i sense Bolonya.
Reformar la universitat si, equiparar-nos a Gàmbia no.