Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2009
  • març
  • 21
  • Mapa de Infraestructures Cientificotècniques Singulars

Mapa de Infraestructures Cientificotècniques Singulars

Posted on 21 març 2009 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a Mapa de Infraestructures Cientificotècniques Singulars
Articles Enric I. Canela, Recerca
Tweet

Enric I. Canela

El Consell de Ministres ha aprovat un Acord relatiu al Mapa de les denominades Instal·lacions Cientificotècniques Singulars (ICTs).

El pla per al seu desenvolupament permetrà optimitzar processos després de l’experiència adquirida amb el funcionament de les ja existents. També detalla els requisits que altres noves instal·lacions hauran de complir per ser considerades “singulars”.

Aquestes instal·lacions són aquelles construccions o projectes que comporten costos excepcionals per la seva novetat, mida, equipament o nombre d’agents implicats i que, per tant, reben un suport financer extraordinari del govern espanyol a més del de la seva respectiva Comunitat Autònoma.

Els seus àmbits científics van des de les Ciències de la Vida o l’enginyeria fins a les Ciències Socials i les Humanitats, distribuïdes per tot l’Estat espanyol.

Acord de la Conferència de Presidents

Totes aquestes infraestructures ho són perquè així ho van acordar, en la Conferència de Presidents de gener de 2007, el govern espanyol i les Comunitats Autònomes. Per tant, la sintonia entre l’Administració central i les autonòmiques és total en aquesta matèria.

En aquests moments hi ha 34 Instal·lacions Cientificotècniques Singurales però ja hi ha altres vint-i-quatre estructures en portes de ser reconegudes com a tals. Entre elles es troben projectes com el Gran Telescopi de Canàries (GRANTECAN) o la Xarxa Espanyola de Supercomputació.

Les Instal·lacions Cientificotècniques Singulars es complementen amb la xarxa de 35 infraestructures europees aprovades el 2006 en el Fòrum Europeu d’Infraestructures de Recerca. Dins de el “full de ruta” d’aquest Fòrum per a la designació de noves infraestructures europees, Espanya ha presentat la seva candidatura per albergar la Font de Neutrons per Espalació, el Telescopi Òptic Extremadament Gran o E-ELT, la instal·lació de supercomputació PRAC i una nova instal·lació en energies renovables.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Els laments d’Europa
Next Post: Beques, la resta un engany ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
març 2009
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« febr.   abr. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown