Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2009
  • abril
  • 12
  • La gestió de la Recerca a Catalunya

La gestió de la Recerca a Catalunya

Posted on 12 abril 200912 abril 2009 By Enric I. Canela 2 comentaris a La gestió de la Recerca a Catalunya
Política, Recerca
Tweet

Enric I. Canela

Avui Quim Bosch ha publicat Governança de l’R+D: els canvis a Catalunya. Jo havia parlat d’aquest tema (Segueix sense quedar-me clar, Els canvis en la recerca, Canvis dins el Comissionat per a Universitats i Recerca, Els canvis al Comissionat per a Universitats i Recerca i Comissionat per a Universitats i Recerca: quins canvis tan rars) i volia tornar-ho a fer.

Els meus comentaris no van ser negatius quant als objectius, però si molt escèptics quan a l’aplicació, també havia recollit alguns rumors publicats a la premsa.

No explicaré avui els objectius dels canvis que el conseller Huguet es proposa fer ja que Quim Bosch, que coneix bé el tema a causa de la seva implicació com a director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ja ho ha fet a l’article que cito al començament. Només comentar que, com diu ell, l’atomitzada estructura de gestió de la recerca a Catalunya es vol concentrar en dues agències. Bé, això no només no em sembla malament sinó que m’agradaria que fos finalment una de sola.

Si que comentaré la raó del meu inicial escepticisme. El mateix Quim Bosch dius: No sóc cap ingenu i sé que dur aquestes intencions a la pràctica no serà ni ràpid ni senzill. Però em sembla molt positiu que enlloc de la tàctica del “qui dia passa any empeny” s’hagi tingut el valor de prendre la decisió de tirar-ho endavant, fent front al que s’hagi de fer front.

Les meves raons estaven en què per poder dur a terme aquests canvis cal l’aprovació de lleis pel parlament i que malgrat l’acord dels grups que formen Parlament, una cosa és el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) i una altra la lletra petita que contindran les lleis. Pensava jo: per fer això caldrà molt de temps, a què ve aquest anunci!

Avui soc més optimista, sé de bona font que s’intentarà a través d’acords i convenis entre les entitats implicades, totes dependents de l’administració de la Generalitat, fins i tot la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Evidentment si es fan convenis i acords i es concentren els serveis de la forma que preveu el PNRI tot el que està previst es podrà fer mentre, poc a poc, es van fent els canvis legals. Si la dinàmica política ho permet potser es podrà fer en aquesta legislatura.

L’únic que em cal demanar al conseller Huguet i las càrrecs responsables és claredat i desitjar que tot es faci de manera que l’usuari no se’n ressenteixi, ans al contrari, que trobi que les coses milloren. Si les coses es fan bé seré el primer en aplaudir-les, les faci qui les faci. Coincideixo amb els objectius. Dono el meu suport. Poca cosa és, però no tinc res més.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: El rànquing de Leiden 2008
Next Post: Oli per a la nostra salut ❯

2 thoughts on “La gestió de la Recerca a Catalunya”

  1. Miquel Duran ha dit:
    13 abril 2009 a les 7:20

    El PRNI té coses força interessants, i mira un horitzó a anys vista. Cal donar doncs suport a la millora de la gestió. Jo hi poso també el meu gra de sorra.

  2. enriccanela ha dit:
    13 abril 2009 a les 9:00

    Miquel,
    Cert. L’eina que tenim, aprovada i acordada per molta gent és el PNRI. Així doncs, tot allò que contribueixi al seu èxit ho hem de fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
abril 2009
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
« març   maig »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown