Enric I. Canela
Ahir és va publicar el Flash Eurobarometer Students and Higher Education Reform: Survey among students in higher education institutions, in the EU Member States, Croatia, Iceland, Norway and Turkey.
El estudiants de l’estat tenen respostes rares. Per exemple, el nombre d’estudiants que creu que la universitat hauria d’admetre a tots els estudiants sense tenir en compte la seva capacitat és la més alta. Espanya és on hi ha menys estudiants que consideren que la universitat hauria de tenir dret a seleccionar els estudiants. Són els que menys consideren la qualitat d’una universitat per triar estudis. És, amb Turquia el lloc on consideren que hi ha gran dificultat per a que reconeguin l’estudi fora. També, amb Turquia, els que més consideren la llengua una barrera per sortir.
No és massa llarg i hi ha moltes figures.
Aprofitant la publicació d’aquest Eurobaròmetre, Ján Figel, el comissari europeu responsable va aprofitar (2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8) per dir, amb un llenguatge ben educat i considerat que l’Estat espanyol no havia fet els deures, que va endarrerit. Més encara que no es respecta l¡obligació, pactada al 2003, de donar el suplement del títol de forma automàtica i gratuïta. Els estudiants que el volen l’han de demanar i a sobre pagar-lo.
Va aprofitar per dir que les reformes educatives requereixen temps i consens i que si les administracions canvien ràpidament o canvien les reformes, que es pot esperar? Calen esforços sostinguts.
No sé si el president espanyol haurà entès el missatge.
One thought on “L’Eurobaròmetre de Bolonya”