Enric I. Canela
Un amic m’ha fet arribar una referència sobre un rànquing de departaments dedicats a l’Economia: The best top level institutions in Economics. El rànquing s’obté en funció de les publicacions dels seus membres.
La veritat és que la representació catalana existeix. En el 92è lloc el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i en 134è el Departament d’Economia i Empresa, Universitat Pompeu Fabra
A Espanya, els primers són, en el 82è lloc el Departamento de Economía, Universidad Carlos III de Madrid i en el 123è Centro de Estudios Monetarios y Financieros (CEMFI).
Una pena, no? com en tantes altres coses.
Tanmateix les escoles de negocis són les primeres del món. Ben diferents d’això.
Ya que usted mismo saca el tema, le planteo una pregunta, que espero que sea tan amable de contestar. ¿Por qué cree usted que hay esta disparidad entre los resultados de las escuelas de negocio y las universidades catalanas o españolas?
Hmmm…separar el CREI del Departament d’Economia de la UPF és una petita trampa. Formalment són institucions diferents, però a la pràctica operen de manera conjunta (almenys fins a data d’avui) i per tant haurien de ser computats de manera conjunta. Llavors la cosa canvia, com explica la següent notícia de fa un parell d’anys:
http://www.econ.upf.edu/ca/departament/noticies.php?id=25
Aleatorio,
Molt senzill, en uns llocs tenim una governança intel·ligent i en els altres assemblees gairebé sindicals.
David,
Si. Ells mateixos reconeixen la limitació, però també per a la London School of Economics, etc.
Evidentment, però, la posició en economia de la UPF és molt més forta de la que indica aquest rànquing.
I gràcie sper l’enllaç.