Enric I. Canela
Suposo que el president espanyol Rodríguez Zapatero no estarà gens contant amb l’article When good politics is bad economics que va publicat The Economist el proppassat 30 de juliol.
No reproduiré gaire, només citaré un subtítol i la frase següent:
An expensive, poorly educated labour force
That means reforming not just the dysfunctional education system but also the disastrous labour market.
Millorar la capacitació d ela força de treball és un tema prioritari, com ho és millorar el sistema educatiu en el seu conjunt. No sé si a la gent l’interessa l’educació per la ciutadania i coses així, però matemàtiques, filosofia, capacitat de llegir i escriure, TICs, si. Ah! Que qui no aprovi, repeteixi curs.
No entraré a discutir gaire el tema del mercat de treball, però tots els indicadors seriosos donen mala nota, comparativa, a l’Estat espanyol en aquet punt, pitjor que països socialdemòcrates o liberals. No és un problema ideològic. Ser el més socialista del món no resoldrà el benestar dels ciutadans.
Diria que també és un problema d’una part important de l’empresariat espanyol i català, molt acostumat a sous baixos, contractes temporals i poca innovació. Em fa una certa gràcia escoltar certa gent demanant incrementar la flexibilitat en els acomiadaments i després justificar (o callar davant) els contractes blindats dels alts directius.
Ramon,
Si és un problema. S’ha creat una cultura i això no canviarà abans que canviïn altres coses.
També és cert que acomiadar al directiu amb contracte blindat és car, però es fa sense massa problemes quan cal.
Tenim mala peça al teler.