Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2009
  • agost
  • 12
  • Els animals també són el que mengen

Els animals també són el que mengen

Posted on 12 agost 2009 By Enric I. Canela 8 comentaris a Els animals també són el que mengen
Articles Enric I. Canela, Nutrició
Tweet

Enric I. Canela

Fa uns dies Consumer d’Eroski va publicar la notícia: Aconsegueixen que les ovelles produeixin de forma natural llet enriquida amb omega-3 i àcid linoleic conjugat. Per això s’ha complementat l’alimentació d’aquests animals amb llavor de lli i farina de gira-sol

Aquesta notícia em porta a un tema que considero de gran interès cultural. La importància de l’alimentació dels animals que després serviran per a l’alimentació humana, bé directament o bé a través del seus derivats (llet, ous…).

De fet diem que són font de proteïnes però sovint oblidem que també ho són d’àcids grassos. Normalment el perfil proteic no varia gaire d’un animal a altre, mentre que els greixos són completament diferents en funció de l’alimentació de l’animal.

Per exemple, els porcs que han consumit aglans i han estat en relativa llibertat tenen uns greixos que es consideren saludables, mentre que els porcs alimentats de forma industrial tenen un perfil de greixos poc recomanable. Coses similars podríem dir dels pollastres, la llet, els ous, etc.

Els animals ben alimentats acostumen a tenir un nivell d’àcids grassos monoinsaturats (com el que conté l’oli d’oliva) o poliinsaturats de cadena mitjana o llarga de tipus omega-3 més elevat cosa que els fa més saludables com a aliment.

Probablement caldria més cultura sobre nutrició, però potser alguns temes no agradarien a alguns productors.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Un encert del Govern insuficientment finançat
Next Post: Joaquim Prats parla de l’educació a Catalunya ❯

8 thoughts on “Els animals també són el que mengen”

  1. Júlia Rosell ha dit:
    12 agost 2009 a les 8:41

    Doncs miri sobre aquest tema, i com a crítica al sistema industrial de producció càrnica pot buscar un documental que es diu “Earthlings” (Terrícoles).

    Això sí, és bastant bèstia.

  2. Verònica ha dit:
    12 agost 2009 a les 8:48

    A mi em sembla de calaix. No crec que estiguin descobrint res nou

  3. enriccanela ha dit:
    12 agost 2009 a les 9:45

    Júlia,
    Els mètodes de producció són indignes. Caldria prohibir-los.

  4. enriccanela ha dit:
    12 agost 2009 a les 9:46

    Verònica,
    Si, ho és, però la majoria de la població no ho sap.
    I si és nou perquè es fa amb dosis elevades. No és massa natural.

  5. asimetrich ha dit:
    12 agost 2009 a les 10:01

    L’enfermetat de les vaques boges i els prions, no estava relacionat tot plegat amb l’origen dels aliments que utilitzaven per les vaques?. Aquest en seria un altre exemple, tot i que negatiu. Amb els mètodes de producció actuals, a saber què ens estem menjant.

  6. Júlia Rosell ha dit:
    13 agost 2009 a les 4:04

    Doncs sí, la gent no hi pensa en què menja realment… és força trist.

  7. enriccanela ha dit:
    13 agost 2009 a les 10:21

    Asimetrich,
    Si. El problema va ser una alimentació equivocada. residus animals indegudament tractats.

  8. enriccanela ha dit:
    13 agost 2009 a les 10:21

    Júlia,
    Més que no pensar, és que no en sap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
agost 2009
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« jul.   set. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown