Enric I. Canela
Llegia que els cardiòlegs, als Estats Units, diuen que cal limitar el consum de sucre. De fet aquesta és una mesurem és que necessària per evitar diverses malalties com les cardiovasculars, l’obesitat i la diabetis.
L’article és bastant dolent i les dades que hi dóna equivocades, però el fons absolutament correcte.
Sí, de totes maneres cal controlar que coses en les que normalment no ens fixem tenen sucre. Un bon exemple són els sucs de fruita, personalment prefereixo les begudes sense sucre com la cola zero, que tot i no ser gaire bona per el cos compleix la seva funció de refresc…
I com a recomanació personal, si us agraden els sucs al mercadona n’hi ha uns per diabètics que són boníssims (per gust natural com per la butxaca).
Ara, que tampoc exagerem que el cervell sense glucosa no rutlla.
Júlia,
El que cal és no prendre sucre afegida. Els sucs de fruites tenen, a més de glucosa, altres sucres.
Per altra banda, quan et prens un bon plat d’arròs o pa (millor integrals) o patates, prens tot el sucre necessari. El que passa que en forma complexa, que es digereix lentament i no crea pics de glucosa en sang.
El teu cervell serà molt feliç amb un plat d’arròs integral amb llenties.