Enric I. Canela
L’Agència Basca de la Innovació, Innobasque, i la societat de promoció d’ocupació Lan Ekintza-Bilbao han subscrit un acord de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la innovació a Euskadi i afavorir l’esperit emprenedor i la creativitat.
A través d’aquest acord, signat pel president de Lan Ekintza-Bilbao, Jon Sustatxa, i pel president de Innobasque, Pedro Luis Uriarte, ambdues entitats es comprometen a treballar juntes per fomentar la innovació amb la finalitat d’elevar la competitivitat de les organitzacions basques i del teixit econòmic de Bilbao i el seu entorn.
Com alguns sabeu, crec que Innobasque està fent una magnífica feina i que el mèrit és del seu president, Pedro Luis Uriarte, i dels seus brillants col·laboradors. Aprofito aquesta notícia per comentar una altra que en llegir-la vaig pensar que era el fruit del desastrós pacte de govern PSOE – PP. Uriarte va comunicar el 9 de setembre que abandonarà el càrrec de president el 19 de novembre per raons de pes, personals i familiars, així com en considerar que el canvi en l’escenari econòmic i institucional fa convenient designar una altra persona. A l’endemà Guillermo Dorronsoro, un gran professional d’Innobasque, feia un bonic article sobre Pedro Luís Uriarte. No vol que el procés de relleu quedi marcat pel tema del govern. No ho serà si les coses van bé, ho esperem, però és difícil no pensar que la marxa d’un basc com ell no estigui relacionat amb el canvi polític.
Des de lluny em sap greu la seva marxa.
Deu ser cosa del nou model productiu. Entre això i que el PPSOE ja s’ha negat a debatre al Parlament sobre vivenda ja que prefereix fer-hoamb les constructores, a veure el que triguen Fatxi i companyia a conseguir uns nivells d’atur ben no-nacionalistes.
Una salutació cordial,
Popota,
Es tracta de carregar-se tot el que faci olor a nació (altra que no sigui allò que diuen nacionalitat espanyola).
Records
Moltes gràcies Enric,
He estado leyendo estos últimos días varios magníficos documentos que está generando la Cátedra LiderazgoS y Gobernanza Democrática que preside Jordi Pujol en ESADE. Sin duda está haciendo una excelente labor, que me parece muy conectada con las reflexiones que están marcando la línea argumental de nuestro filósofo Daniel Innerarity en sus últimas publicaciones.
Lo que ha hecho Pedro Luis al frente de Innobasque me parece que encaja perfectamente en este impulso transformador que precisan nuestras instituciones, nuestra sociedad y que con tanto acierto están dibujando la Cátedra o Daniel. Algo que no es fácil, pero que no por ello debemos renunciar a perseguir.
Que estos movimientos se estén produciendo en Catalunya y en Euskadi no me parece que sea fruto de la casualidad, y ahí puedo coincidir con algunas de tus reflexiones.
Pienso también que en la medida que seamos capaces de preservarlos de la lógica de la confrontación política (con minúsculas), estaremos ayudando a su desarrollo y consolidación.
En particular, me gustaría que Pedro Luis tenga en la Junta Directiva del 19 de noviembre la despedida que se merece, por el inmenso esfuerzo y compromiso personal y desinteresado del que he sido testigo.
Así que agradezco mucho tu post Enric, tu reconocimiento al esfuerzo que ha desarrollado Pedro Luis y en el que nos llevas ayudando tanto tiempo.
un abrazo,
guiller
Enric, un cop més, gràcies per la feina que fas, l’article sobre Uriarte és excel·lent i m’adhereixo a tots els reconeixements cap a la seva persona, és un home de mires altes i acostumat a pensar en gran, Xavier
Guiller,
Daniel tiene una cabeza muy bien organizada. Nos vemos en ANECA de tanto en tanto.
Las reflexiones a las que te refieres deberían llevarse a la práctica.
Desgraciadament vivimos en un contexto de mediocridad.
Creo que a Pedro Luis Uriarte todo el mundo le reconocerá lo que ha hecho. Siempre ha demostrado una integridad total (además de inteligencia). Compromisos como el suyo hacen falta.
Yo soy pesimista en cuanto a que podamos cambiar la cosas. Tiene que ocurrir alguna cosa que lo desencadene. No sé que, peró un punto de bifurcación, algo que nos lleve por otro camino.
Una abrazo
Enric
Xavier,
Mica en mica hem d’anar predicant. Tot i que ara estan fent una bona feina a ACC1Ó, sempre poso l’exemple basc. Pensar, com bé dius, en gran. Engrescar a la gent.
Una pèrdua molt gran per a Euskadi.
Molts records
Enric
Sí Enric, a veces el pesimismo nos puede, y a mí mismo me está haciendo mella estos días.
Un buen amigo, Paul Ortega, me ha dedicado un post para recordarme cuál es el trabajo que hemos aceptado llevar adelante.
http://www.thoughtineuskadi.com/2009/10/sobre-el-poder-de-los-cuentos-en-tiempos-de-crisis-a-proposito-del-talento-en-este-caso-emocional-y-colectivo/
Encontraremos el punto de bifurcación que bien describes. Si sabemos clavar la mirada en el cielo, acabaremos encontrando la estrella que andamos buscando.
Ara és hora, segadors, Ara és hora, d’estar alerta!.
Guiler,
Tienes razón, hay que ser optimista y creer que las cosas son posibles.