Enric I. Canela
Llegia un article de Miquel Duran: E-book readers per a acadèmics. La discussió, que mantinc amb mi, és si seria útil per a la meva feina o no.
M’agraden aquests aparells, que suposo milloraran molt, però no n’estic convençut.
Una cosa clara. Per llegir un llibre i estudiar, sempre millor el llibre, per davant d’Internet i qualsevol lector electrònic de butxaca.
La cosa me la plantejava per a la lectura d’articles que, normalment, tinc en pdf. Potser còmode portar la bibliografia a la butxaca. Només hi veig una pega, a banda de la sensació diferent, manca de costum. La pega és que em sembla que aquests aparells no permeten marcar el text i fer notes.
Bé, seguirem l’evolució d’aquests aparells.
Enric, darrerament m’he estat fent la mateixa ‘reflexió’ -sobretot quan mires la muntanya de paper que gastem en imprimir articles en pdf… Cal dir que hi ha un model d’e-book que sí permet fer anotacions, i que per tant s’acostaria a aquest model d’ús. Tot i que tecnològicament es podrà refinar encara una mica més, de moment el principal obstacle -possiblement també anirà evolucionant a la baixa- és el seu preu (600€ aprox).
salutacions
Aubachs,
Gràcies! Quin és? Li faré una ullada.
Enric, jo en tinc un d’aquests des de fa més de dos anys. És dels que s’hi pot escriure que només els fabrica la casa IRex:
http://www.irextechnologies.com/
També són els que tenen la pantalla més gran, 10″ com a màxim (el que tinc jo és antic i és de 8″) i major gamma de grisos. No n’hi ha cap de color. El sistema operatiu està basat en Linux i, per tant, el soft de l’aparell és lliure. Segons el model porta wifi, ports USB, i per targes de memòria diverses.
Hi ha qui ha tingut alguns problemes amb la pantalla, ja que és un xic delicada. Jo l’he portat durant tot un mes en un viatge per Tanzània amb força pols i encara funciona. Al meu blog en parlo. Aquí trobaràs una comparativa:
http://wiki.mobileread.com/wiki/E-book_Reader_Matrix
Si vols més informació o veure i provar el meu només cal que m’ho demanis.
Ah! m’oblidava que les anotacions les guarda en un fitxer a part. Per tant, el pdf queda intacte, tot i que si volem crear un nou pdf amb elles incloses la mateixa casa ofereix gratuïtament un programa per a PC que ho fa.
També, i conjuntament amb Mobipocket (IRex té un acord amb ells), et pots baixar diàriament un munt de premsa i llegir-la a l’e-book. Així com els llibres digitals que puguis comprar a Mobipocket.
La connexió wifi del meu (és un model antic) només serveix per connectar-me a una xarxa i traspassar fitxers d’un lloc a un altre, però no per navegar.
Enric, el model és justament el que esmenta en Miquel (gràcies per donar més detalls) en el seu comentari.
Salutacions
Miquel,
Moltes gràcies. Miraré aquests aparells perquè possiblement, quan estiguin més provats, en compri un.
Fantàstica la informació.
Records