Enric I. Canela
La delfinidina (delphinidin en anglès) és una antocianina que es troba al vi negre i provoca la vasodilatació. Aquesta és probablement la causa de l’efecte beneficiós d’aquesta beguda. La delfidina s’uniria a un receptor d’estrogen del subtipus alfa, l’activaria i desencadenaria la producció d’òxid nítric, que provoca la vasodilatació (Estrogen receptor alpha as a key target of red wine polyphenols action on the endothelium; Chalopin M, Tesse A, Martínez MC, Rognan D, Arnal JF, Andriantsitohaina R.; PLoS One. 2010 Jan 1;5(1):e8554.PMID: 20049322).
Hipertensos, no us passeu!
Els que hem patit algun tipus de vessamnet cerebral no si si ens és molt beneficiós? Per si de cas no en pendré més!
Enric,
No prendre no et farà mal, segur. El que si està clar és que les dades científiques mostren que el vi negre amb moderació (és la clau) té efectes saludables.
El efectes saludables els pots adquirir igual amb el raïm, especialment aquell madur que és lleig i fosc però que és molt dolç.
I els epilèptics ens hem de fotre.
Molt injust tot plegat!
Noemí,
Tens raó, el vi no va bé, però el raïm vell, dolç, és perfecte.
http://www.neurologia.com/sec/RSS/noticias.php
(Perdoneu la notícia en castellà).
Noemí,
deu haver un error, no va enlloc.