Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2010
  • gener
  • 25
  • Magna rucada

Magna rucada

Posted on 25 gener 2010 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a Magna rucada
Articles Enric I. Canela, Estupidesa, Universitat
Tweet

Enric I. Canela

Avui El País publica un article sobre el “Document de Reflexió sobre la millora de les Polítiques de Finançament de les Universitats per promoure l’excel·lència acadèmica i incrementar l’impacte socioeconòmic del Sistema Universitari Espanyol” al que m’he referit a Universitat: suspens al Govern i a l’oposició i a Cost del professorat universitari.

L’article és titula Dinero para mover la Universidad. Parla sobre l’apujada de matrícules als repetidors i alguna cosa més. La tesi és que a l’Estat la universitat es considera un servei púbic total i que no s’admetrien matricules altes. Bé, no diu gaire cosa més d’interès, però m’ha semblat interessant reproduir unes frases: “Però la proposta ara és que els seus taxes siguin molt més cares, ja que s’abonaria entre la meitat i el valor complet del cost real de l’estudi, els alumnes paguen entre un 10% i un 12% en la primera matrícula, segons diferents estimacions).”

Em pregunto com gent “cultivada” de la universitat pot dir una bajanada tan increïble. Aquest valor surt de dividir el cost total de la universitat entre els crédits. O sigui carregar-li a l’estudiant tot el salari del personal i totes les despeses generals. O sigui es carregar el cost del professorat que amb prou feines dedica un 50% del seu temps a la docència, l’altra o fa recerca o no fa res tot i que hauria de fer recerca (o gestió), a la docència. I també els serveix cientificotècnics, que com tothom es pot imaginar, de docència poc. O totes les revistes científiques. Magna rucada o potser que es vol entabanar al personal per apujar les matrícules. Per què d’una vegada no s’expliquen les coses bé. Els propis governs menteixen quan fan servir aquestes dades. I si no menteixen és que no en saben res i millor que pleguin.

I sobre el mateix tema, el document, es recomanable l’article ¿Un cambio de financiación o una financiación para el cambio? de l’antic rector de la Universitat d’Oviedo i ex-president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, Juan A. Vázquez. Vázquez coneix bé el sistema i reflexiona sobre les necessitats de finançament i canvi.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Cost del professorat universitari
Next Post: Autonomia i retiment de comptes, un problema de la universitat ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
gener 2010
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« des.   febr. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown