Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2010
  • abril
  • 24
  • Quant menys sucre millor

Quant menys sucre millor

Posted on 24 abril 2010 By Enric I. Canela 3 comentaris a Quant menys sucre millor
Articles Enric I. Canela, Nutrició, Recerca, Salut
Tweet

Enric I. Canela

S’ha publicat un estudi (Jean A. Welsh, MPH, RN; Andrea Sharma, PhD, MPH; Jerome L. Abramson, PhD; Viola Vaccarino, MD, PhD; Cathleen Gillespie, MS; Miriam B. Vos, MD, MSPH. Caloric Sweetener Consumption and Dyslipidemia Among US Adults. JAMA. 2010;303(15):1490-1497) que posa de manifest que prendre aliments amb sucres afegits incrementa el risc de malaltia cardiovascular. Sembla que la fructosa podria ser la responsable d’incrementar la síntesi de greixos al fetge i la secreció de lipoproteïnes de baixa densitat (colesterol “dolent”).

De fet hi ha costum d’edulcorar els aliments comercials amb fructosa, especialment per als diabètics. Un error. No s’haurien d’edulcorar els aliments amb substitutius de la sacarosa (sucre ordinari). En tot cas alguns edulcorants basats en aminoàcids tenen menys risc. Dit això, sóc absolutament contrari a afegir sucres als aliments. Sense fanatismes, un tros de pastí el diumenge no fa cap mal a una persona normal.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: L’òrgan rector de la Universitat de Vic s’integra en el territori
Next Post: A molta gent gran li manca vitamina D ❯

3 thoughts on “Quant menys sucre millor”

  1. Carles ha dit:
    25 abril 2010 a les 3:25

    Fins ara tenia entès que la fructosa era un tipus de sucre, que ve de la fruita, que no era nociu i que els dolços els edulcoraven amb sacarosa, sacarina… però no amb fructosa.

    Enric, en la teva opinió la fructosa que es troba a la fruita en estat natural pot ser perjudicial com la processada?.

    Gràcies.

  2. enriccanela ha dit:
    25 abril 2010 a les 9:17

    Carles,
    Ni la sacarosa (químicament glucosa + fructosa), ni la glucosa, ni la fructosa, tots ells en estat natural en molts aliments (fruites, per exemple) són nocius sempre que es prenguin en les proporcions adequades.
    El problema és que l’alimentació actual empra molt aquests productes com a additius. La gent que pren massa sucre, d’una o altra classe, té risc de desenvolupar malalties: diabetis, obesitat i problemes cardiovasculars.
    Prendre fruita, la que vulguis no és dolent, tret que no siguis diabètic.

  3. Carles ha dit:
    26 abril 2010 a les 11:00

    Moltes gràcies!. 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
abril 2010
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
« març   maig »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown