Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2010
  • agost
  • 12
  • Cal tenir més científics a les empreses biotecnològiques

Cal tenir més científics a les empreses biotecnològiques

Posted on 12 agost 201012 agost 2010 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a Cal tenir més científics a les empreses biotecnològiques
Articles Enric I. Canela, Biotecnologia, Desenvolupament, Innovació, Recerca
Tweet

Enric I. Canela

A final de juliol Cinco Días va publicar Ponga un científico de prestigio en su empresa. Explica que les dades sobre la biotecnologia a Catalunya donen una idea que està a l’avantguarda d’Espanya. Major nombre d’empreses (el 21% del total), més inversió o més investigadors que la resta de l’Estat.

Catalonia Bio ha elaborat una estratègia per atreure les inversions necessàries que requereix la Biotecnologia. Es tracta de tenir científics de prestigi en els consells d’administració per donar credibilitat.

Aquest programa se suma al d’atracció i contractació de talent que desenvolupa Biocat. Amb aquesta iniciativa s’ha aconseguit que alguns centres de recerca tinguin per sobre del 50% de personal estranger.

Des Biocat, a més, es treballa en un altre programa de talent, com es denomina, que consisteix en apropar assessors internacionals a les empreses. Si aquestes necessiten abordar una nova via de recerca, de comercialització o de propietat intel·lectual, per exemple, poden acudir a la convocatòria d’ajuts de la Conselleria d’Economia i Finances, que aquest any destina 250.000 euros, i contractar temporalment un assessor internacional. Per a la contractació es concedeixen ajudes directes de fins a 20.000 euros per empresa. A més, Biocat posa a disposició un llistat d’assessors en estratègia entre els quals es troben Christian Policard, que ha estat conseller de Sanofi, l’emprenedor Joaquim Trias, Ludwig Weiss, de l’Institut Max Planck de Bioquímica a Munic, o Nicole Rieunier-Burle, amb experiència en l’Institut Pasteur, entre altres.

La idea és ajudar els gestors d’aquestes joves empreses, com a molt amb 10 anys de vida, en les seves capacitats directives.

Des de la patronal s’explica que en aquest moment s’està treballant, de forma conjunta amb les Cambres de Comerç, en què es destini “una bossa o un capital per aquesta iniciativa”. Es considera, així, que serà més senzill que els inversors internacionals s’apropin als projectes catalans, en moltes ocasions desconeguts per a la resta del món.

Però no és l’única iniciativa per atraure inversions en la que Catalunya treballa. Joan Marca explica que, independentment de la crisi creditícia, els bancs tradicionalment “donen tancat” als peticions de les biotec. Els llargs períodes d’investigació sense facturar no són entesos en clau bancària. Però tampoc per altres inversors, com business angels, family offices o el capital risc. Per això, Catalonia Bio treballa en traduir financerament el que ells esperen d’un pla de negoci o d’un crèdit per a una empresa del sector.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Passen els anys i s’estudia menys
Next Post: El problema de les vocacions professionals ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
agost 2010
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« jul.   set. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown