Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2010
  • agost
  • 21
  • Les cols i la prevenció del càncer

Les cols i la prevenció del càncer

Posted on 21 agost 2010 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a Les cols i la prevenció del càncer
Articles Enric I. Canela, Nutrició, Recerca, Salut

Enric I. Canela

Al mes de maig es va publicar l’article Sulforaphane, a Dietary Component of Broccoli/Broccoli Sprouts, Inhibits Breast Cancer Stem Cells (Yanyan Li, Tao Zhang, Hasan Korkaya, Suling Liu, Hsiu-Fang Lee, Bryan Newman, Yanke Yu, Shawn G. Clouthier, Steven J. Schwartz, Max S. Wicha, and Duxin Sun; Clin Cancer Res May 1, 2010 16:2580-2590).

Les conclusions són que el sulforafan, present al bròquil i altres verdures del gènere de les cols (Brassica)  ataca les cèl·lules mare del càncer de pit i prevé l’aparició i desenvolupament dels tumors. Això s’ha vist en ratolins. Ara cal aïllar el producte i fer assaigs clínics.

De les virtuts d’aquests vegetals en la prevenció de moltsl càncers se n’ha parlat bastant, però cal més recerca. A menjar cols!

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Les empreses catalanes i el 7è Programa Marc
Next Post: L’accés dels estudiants de l’FP a la universitat distorsiona poques carreres ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

agost 2010
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« jul.   set. »

Categories

Arxius

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès

Copyright © 2025 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown