Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2010
  • octubre
  • 24
  • El que es pot anunciar sobre els omega-3 de cadena llarga

El que es pot anunciar sobre els omega-3 de cadena llarga

Posted on 24 octubre 2010 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a El que es pot anunciar sobre els omega-3 de cadena llarga
Articles Enric I. Canela, Nutrició, Salut
Tweet

Enric I. Canela

Llegeixo que l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va emetre un dictamen favorable per quatre demandes i onze opinions negatives sobre l’ús dels àcids grassos poliinsaturats de cadena llarga omega-3reclamacions d’omega 3 de cadena llarga EPA, àcid icosapentaenoic, i DHA, àcid docosahexaenoic. Són els que es troben a l’oli de peix blau.

Això vol dir que es pot dir que els productes són útils per al:

  • Manteniment de concentracions normals de la sang (en dejú) dels triglicèrids. Condició d’ús: 2 g / dia de DHA en una o més porcions,
  • Manteniment de la funció normal del cervell. Condició d’ús: els aliments han de contenir 250 mg de DHA en una o més porcions,
  • Manteniment de la visió normal. Condició d’ús: els aliments han de contenir 250 mg de DHA en una o més porcions,
  • Manteniment de la funció cardíaca normal. Condició d’ús: la ingesta de EPA i DHA de 250 mg / dia,
  • Manteniment de la pressió arterial normal, i
  • Manteniment de concentracions normals de la sang (en dejú) dels triglicèrids. Condició d’ús: la ingesta de 2 g per dia d’EPA i DHA. Aquesta quantitat es pot consumir com a part d’una dieta equilibrada.

L’EFSA no va reconèixer una relació de causa i efecte sobre una sèrie de reclamacions i per tant no és pot dir van bé per:

  • El DHA i protecció dels danys oxidatius dels lípids en la sang,
  • El DHA i la contribució al manteniment o la consecució d’un pes corporal normal,
  • El DHA i el manteniment de la motilitat dels espermatozoides normals,
  • L’EPA i la millora de l’estat d’ànim,
  • L’EPA i la calma,
  • L’EPA i una major atenció,
  • L’EPA i l’augment en la gana després de la pèrdua de pes involuntària que condueix a un augment en el consum d’energia,
  • L’EPA i la protecció dels lípids sanguinis contra el dany oxidatiu,
  • L’EPA DHA i manteniment a llarg termini de les concentracions normals de glucosa a la sang,
  • L’EPA DHA i la protecció de la pell dels danys de la fotooxidacó (induït per UV),
  • L’EPA DHA i la contribució a la funció normal del sistema immune en disminuir els nivells d’icosanoides, mediadors i citocines pro-inflamatòries derivats de l’àcid araquidònic,,
  • L’EPA DHA i manteniment de la normal de la sang les concentracions de HDL-colesterol, i
  • L’EPA DHA i manteniment de la normal de la sang les concentracions de LDL-colesterol.

Que no es pugui dir que van bé no vol dir que no sigui cert l’efrecte positiu en aquests casos , però no n’hi ha prou evidències científiques.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Una valoració ponderada del curs escolar
Next Post: L’excel·lecia biomèdica i clínica de la UB ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
octubre 2010
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« set.   nov. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown