Enric I. Canela
El suc de magrana són rics en polifenols, els principals són l’àcid quínic, l’àcid elàgic, la punicalina i la punicalagina. Un estudi de la Universitat de Chapman (Veronica Gomez, Talia Shackelford, Autumn Tocchi, Melissa Rowland-Goldsmith Ph.D. The effect of pomegranate juice extract on the Hedgehog signaling pathway in pancreatic cancer. e-Research: A Journal of Undergraduate Work, Vol 1, No 2, 2010) indica que aquest suc, gràcies als polifenols, pot ajudar a evitar la metàstasi derivada del càncer de pàncrees.
Segons els autors es deu al seu efecte antioxidant i antiinflamatori. De fet aquest darrer efecte es deu a que modulen la síntesi d’algunes proteïnes.
Una mostra més dels beneficis dels polifenols vegetals i una indicació per als emprenedors sobre la via de negoci que hi ha en l’explotació d’alguns dels productes i, sobretot, subproductes de la indústria dels aliments.
Tinc localitzat un magraner bord, suposo, les magranes sòn una mica massa àcids, però després trobo les altres massa dolces. Suposo que els efectes poden ser més grans en els “bords”.
Criteri,
No ho sé. De fet hi ha variacions en els continguts de polifenols segons la varietat de la fruita. La condició per a la seva màxima eficàcia (normalment) és que estiguin madures i que la maduració s’hagi produït de forma natural. Per això les fruites collites verdes no són tan saludables.