Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2010
  • novembre
  • 10
  • L’economia del coneixement va fent forat a Catalunya

L’economia del coneixement va fent forat a Catalunya

Posted on 10 novembre 201010 novembre 2010 By Enric I. Canela No hi ha comentaris a L’economia del coneixement va fent forat a Catalunya
Articles Enric I. Canela, Biotecnologia, Desenvolupament, Empresa, Innovació, Recerca, Universitat
Tweet

Enric I. Canela

La biotecnològica Omnia Molecular ha tancat la seva segona ronda de finançament, valorada en 2,1 milions d’euros en què han participat La Caixa i l’Empresa Nacional d’Investigació (Enisa).

L’equip directiu també ha cobert part de l’ampliació en aportar 700.000 euros. La companyia, especialitzada en el desenvolupament d’antibiòtics, destinarà els recursos a l’avanç en la investigació d’aquests compostos.

El 2008, La Caixa va entrar en el capital d’Omnia Molecular a través d’una ronda de 600.000 euros en la qual també va participar el Centre per al Desenvolupament Tècnic Industrial (CDTI). La distribució accionarial després de l’última ampliació de capital no ha transcendit. No obstant això, el fundador de l’empresa, Lluís Ribas, ha indicat que continuarà sent el primer accionista, seguit de La Caixa i dos fundadors.

La biotecnològica, amb seu al Parc Científic de Barcelona, de la UB, ha fitxat un nou conseller delegat. Es tracta de Raphael Klingmann, un directiu que ha ocupat diversos càrrecs en Bayer i en Solvay i Abbott. Lluís Ribas, actual conseller delegat, passarà a ser director científic i president del comitè científic assessor. Dariusch Mani, procedent de Schering, Madaus i la catalana Gebre Pharma, s’incorpora al consell d’administració de l’empresa. Oscar Rei, procedent de Laboratoris Salvat, serà el director de descobriment i desenvolupament de fàrmacs.

Omnia Molecular va néixer el 2005 amb l’objectiu de desenvolupar una tecnologia que permetés reduir el temps i el cost econòmic del llançament de nous antibiòtics. En l’actualitat, el temps mitjà d’R+D per a un nou producte en aquest camp és de cinc anys, amb una inversió que oscil·la entre els cinc milions i els deu milions. La companyia centra els seus esforços en el disseny de nous compostos que permetin combatre malalties hospitalàries difícils de tractar.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Futur clúster d’educació superior a Barcelona
Next Post: La defensa de la llengua feta per Antoni Gaudí ❯

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
novembre 2010
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
« oct.   des. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown