Enric I. Canela
Miquel Duran escriu: Ha d’haver-hi webs centralitzats sobre la universitat?. Una reflexió que comparteixo.
Segurament el que cal és un sistema general de tots els països signants del compromís de Bolonya com suggereix el Miquel Duran.
Quan penso en “portal europeu” em venen al cap tres idees:
Primera: mig-llarg termini. Cal fer-ho, però donada la velocitat d’Europa una iniciativa així trigaria com a mínim 5 anys en posar-se en marxa.
Segona: exhaustivitat / obligatorietat. Tenir recursos centralitzats que donen informació parcial no sol ser gaire útil.
Tercera: s’ha d’aprofitar la iniciativa per a l’EEES i fer-ho també per a l’ERA.
Exemples:
* Sóc incapaç de trobar cap grau de la UB al RUCT (Registro de Universidades, Centros y Títulos, https://www.educacion.es/ruct/home.do).
* Les ofertes de feina de recerca que es publiquen a Euraxess (http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/index) semblen ser l’excepció més que la regla.
* Per a impulsar la mobilitat, en alguna reunió amb el MICINN (quan s’estaven treballant els esborranys de la LCTI), vàrem portar la proposta que
El Ministerio […] creará un repositorio centralizado que permitirá la consulta de las convocatorias de personal investigador en OPIs y Universidades, que deberá conectarse también con los portales institucionales europeos existentes al efecto. Antes de 6 meses desde la entrada en vigor de esta Ley, todas las instituciones públicas (o convocatorias financiadas total o parcialmente con fondos públicos) deberán publicar en este repositorio obligatoriamente sus ofertas de empleo y sus convocatorias, sin que, en ningún caso, puedan transcurrir menos de 30 días entre la citada publicación y la fecha de cierre del plazo de solicitud.
Crec que ens van dir que això no corresponia a la LCTI però que es podia plantejar per al seu desenvolupament. Dubto que ho facin…
José Maria,
Tens raó. Tots els processos europeus són llargs, anys. L’única fórmula és externalitzar-lo.
I si, amb l’ERA igual.