Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2011
  • gener
  • 29
  • Els tomàquets i la disminució dels triglicèrids

Els tomàquets i la disminució dels triglicèrids

Posted on 29 gener 2011 By Enric I. Canela 4 comentaris a Els tomàquets i la disminució dels triglicèrids
Articles Enric I. Canela, Nutrició, Recerca, Salut
Tweet

Enric I. Canela

El tomàquet, ben comú a la nostra dieta, conté molts productes beneficiosos per a la nostra salut. Un dels avantatges dels components del tomàquet és que pot evitar anormalitat del metabolisme dels lípids.

Fins ara no se sabia ben bé com funcionaven alguns dels productes. Un treball (Kim. YI, Hirai. S, Takahashi. H, Goto. T, Ohyane. C, Tsuge. T, Konishi. C, Fujii. T, Inai. S, Iijima. Y, Aoki. K, Shibata. D, Takahashi. N, Kawada. T, “9-oxo-10(E), 12(E)-octadecadienoic acid derived from tomato is a potent PPARa agonist to decrease triglyceride accumulation in mouse primary hepatocytes“, Molecular Nutrition & Food Research, Wiley-Blackwell, DOI 10.1002/mnfr.201000264) demostra que l’àcid 9-oxo-10(E),12(E)-octadecadienoic és un potent agonista de PPAR α (peroxisome proliferator-activated receptor α agonist) que augmenta la degradació dels àcids grassos i per tant disminueix l’acumulació de triglicèrids als hepatòcits.

Aquest àcid del tomàquet disminueix la dislipidèmia que és causada per l’acumulació de lípids com el colesterol o els greixos al plasma.

Els estudis s’han fet a ratolins.

Aquests fets prevenen la diabetis, l’obesitat i la malaltia cardiovascular.

Què podem dir? Mengeu força tomàquet madur, si pot ser de proximitat. És boníssim, té licopè, un extraordinari carotè amb propietats antioxidants.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Neix l’empresa Mind the Byte
Next Post: Doctorands, animeu-vos a participar en el premi de Comunicació Científica «Joan Lluís Vives» ❯

4 thoughts on “Els tomàquets i la disminució dels triglicèrids”

  1. David ha dit:
    25 juliol 2011 a les 6:35

    Hola
    un excés de tomàquet, pot provocar uns índexs alts d’àcid úric?
    Gràcies.

  2. Enric I. Canela ha dit:
    25 juliol 2011 a les 8:34

    David,
    Res, té un ridiculesa de substàncies susceptibles de produir úric. Hi ha qui diu que té oxàlic que produiria pedres al ronyó. Res tampoc en té.
    És un fantàstic aliment.

  3. Margalida ha dit:
    21 desembre 2012 a les 10:34

    He llegit que el tomàquet es un antagonista de la calç, per això les persones amb descalcificació, millor si moderen el seu consum.Es veritat?.Gràcies

  4. Enric I. Canela ha dit:
    24 desembre 2012 a les 8:11

    En tot cas caldria evitar prendre un complement de calci amb tomàquets, però jo no deixaria el tomàquet que té moltes virtuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Follow @enriccanela
gener 2011
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« des.   febr. »

Categories

Arxius

Copyright © 2023 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown