Enric I. Canela
Un estudi fet amb les dades basat en les dades reportades pels pares a través d’un qüestionari sobre la dieta dels nens de 3, 4, 7 i 8,5 anys, (Are dietary patterns in childhood associated with IQ at 8 years of age? A population-based cohort study; Kate Northstone, Paulina Emmett, Andy Ness and Tomáš Paus; J Epidemiol Community Health doi:10.1136/jech.2010.111955) dóna evidències que en la primera infància, una dieta pobre, associada a greixos, sucre i aliments processats, pot associar-se a petites reduccions en el Quocient Intel·lectual en els anys posteriors de la infantesa, mentre que una dieta saludable, associada a una ingesta elevada d’aliments rics en nutrients ,pot donar lloc a petits augments en el Quocient Intel·lectual.
Aquest estudi és limitat quant a conclusions sobre els tipus d’aliments, però la mostra és elevada, pràcticament 4.000 nens. Una de les coses més importants és no donar massa brioxeria, cercar pa de qualitat, del de debò, com es feia abans.
Gràcies per la informació i l’enllaç, Enric! Interessantíssim en els temps que corren.
Montserrat,
Gràcies. De tant en tant tinc una mica d etemps per posar-los. Són els temes que jo explico normalment a classe. Una pena que no s’ensenyin les coses bàsiques a través de sistemes oficials.