Skip to content

Enric I. Canela

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Home
  • 2011
  • febrer
  • 20
  • La millor recepta contra el càncer

La millor recepta contra el càncer

Posted on 20 febrer 20111 juny 2024 By Enric I. Canela 2 comentaris a La millor recepta contra el càncer
Articles Enric I. Canela, Nutrició, Salut

Llegia La mejor receta para prevenir el cáncer. Diu que es pot menjar de tot, això sí amb moderació i diversificació, però en una dieta que serveixi per prevenir el càncer no poden faltar l’all, la ceba, el vi, els tomàquets -— millor en suc o salsa —, el te verd i la magrana, segons l’oncòleg francès David Khayat.

Sis anticancerígens d’una llista de deu “indispensables” que es completa amb la cúrcuma – usada amb profusió, aconsella Khayat-, el seleni, les fibres alimentàries, per facilitar el trànsit intestinal, i la quercetina, present a tàperes, cacau, pebre vermell i api. Khayat tanca la seva llista amb alguna cosa que no es menja i que els metges no es cansen de repetir: cal fer exercici físic amb regularitat i, per descomptat, deixar de fumar.

Surt això perquè ha publicat el llibre La biblia contra el càncer. L’autor el presenta dient: Durant trenta anys d’investigacions interminables, de consultes als meus col·legues, els científics més prestigiosos del món, de lectures sovint esgotadores, de contrastar idees i teories amb les ments més insignes en el camp del càncer, he procurat entendre-ho millor per combatre millor i vèncer – més vegades.

He lluitat al costat de milers de malalts, amb una proximitat que sovint semblava veritable amistat (…). Però el resultat continua sent tràgic. A hores d’ara de la meva vida m’adono que hi ha quelcom que s’hauria d’haver fet molt abans o, almenys, haver-se desenvolupat més: la prevenció. Per això he volgut escriure aquest llibre i condensar-hi trenta anys d’experiències i reflexions.

No l’he llegit, però el compraré per tal de contrastar el que dia a dia estudio sobre nutrició i malalties.

Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱

Navegació d'entrades

❮ Previous Post: Una virtut més de l’acetilcisteïna
Next Post: Ens manquen indicadors ❯

2 thoughts on “La millor recepta contra el càncer”

  1. Matilde d'Alemanya ha dit:
    20 febrer 2011 a les 11:00

    Molt interessant. En el teu últim article sobre el tema, parlaves del peix blau, d’olives… Creus que la llet de soja és recomanable i deixar de banda la de vaca? Molt cordialment, Matilde

  2. Enric I. Canela ha dit:
    20 febrer 2011 a les 11:53

    Matilde,
    Jo no en prenc, però hi ha moltes diferències genètiques respecte a la llet. En principi si t’agraden les alternatives: civada mesclada amb avellana millor. Estic estudiant això perquè hi ha informacions per a tots els gustos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

febrer 2011
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
« gen.   març »

Categories

Arxius

  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès
  • Inici
  • Les meves dades personals
  • Documents d’interès

Copyright © 2025 Enric I. Canela.

Theme: Oceanly by ScriptsTown