He publicat un parell d’articles sobre les begudes alcohòliques, l’alcohol. Són L’alcohol dels bruixots (I) i El secret de l’alcohol (II).
En aquests articles comento algunes coses sobre l’alcohol, el seu metabolisme i els riscos de prendre’n. Entre altres coses comento el temps que es triga a eliminar-se un simple got de vi i els efectes que comporta no donar temps per fer-ho.
És d’interès saber que l’alcohol no és problema més greu sinó que ho és el seu derivat, l’acetaldehid. La gent que veu molt no nota tant l’alcohol, però el dany que els fa el seu derivat és gran. Molts càncers de fetge, cirrosi hepàtica i fetge gras tenen a veure amb aquest assassí.
A un observador extern, sense coneixements de nutrició ni similars, la situació és curiosa.
Exemples: dieta mediterrània és absent en molts paisos nordics, malgrat tenir esperança vida molt elevada.
Pel que fa alcohol, corea del sud té nivells de consum molt elevats, superiors a russia, diuen. Es preveu que mitjana de vida superi els 90 anys en pocs anys. La mes elevada del mon.
Moltes gracies enric pels articles. Els disfruto.
Gràcies Joaquim, tenia el teu comentari en revisió i no l’havia vist.