Notícia de Telenotícies de TVC

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ha demanat al nou govern de Catalunya que mantingui una conselleria exclusiva per a les universitats, i no un únic Departament d’Educació i Universitats, com es va decidir després de la sortida d’ERC del govern durant l’anterior legislatura. Després de la formació del nou tripartit, l’ACUP ha recordat que encara hi ha qüestions per resoldre, com ara el model de finançament o la consolidació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Sigui com sigui, però, els rectors catalans ofereixen col·laboració amb el futur executiu.Els rectors catalans de les universitats públiques han reclamat al nou govern que creiï una conselleria exclusiva per al sector. No estan d’acord amb un únic Departament d’Educació i Universitats tal com es va decidir en l’anterior legislatura, després de la sortida d’ERC del govern. L’Associació Catalana d’Universitats Públiques demana que es torni al concepte d’abans amb un Dursi, amb un departament exclusiu que tracti específicament les polítiques universitàries, de docència, recerca i societat de la informació.

De totes maneres, però, els rectors catalans ofereixen col·laboració amb el futur executiu i recorden que hi ha diverses qüestions importants per parlar: el model de finançament i la consolidació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. A més, l’ACUP ha manifestat la seva confiança que la Generalitat farà tot el possible perquè la col·laboració entre universitats, administració i empreses sigui més efectiva i perquè el sistema universitari català sigui referent tant en l’àmbit estatal com en l’internacional.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació