El dia 10 El País fa una anàlisi crítica de l’informe de l’OCDE sobre R+D al que ja he fet referència en aquest bloc i es queixa de la pèrdua de pes de la UE.

Amb endarreriment, el dia 11, l’ABC diu que només hi ha una universitat espanyola entre les 200 millors del món. Es refereix al rànquing, ja citat en aquest bloc, del The Times Higher Education Supplement i a la Universitat de Barcelona.

El Mundo del dia 11, recull l’opinió dels estudiants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans criticant la nova “organització” del govern català pel que fa a Universitats i Recerca. També recull l’opinió resignada del rector de la UPC, president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques; potser massa conformistes els rectors? La reacció hagués estat la mateixa si aquesta bajanada l’hagués fet un  govern de CiU? També ho recull El Punt del dia 12.

En aquesta línia La Razón recull el dia 11 la idea que el govern nomenarà la Secretaria d’Universitats i Recerca Comissionada, amb rang de viceconsellera.

El País del dia 11 fa un interessant article parlant de les universitats que maneguen més diners als EUA.

Expansión el dia 11 fa un curiosa contraposició entre educació i R+D i diu que cada euro gastat en educació es deixa de posar en R+D.

El Periódico del dia 12 ens diu al IV Seminari Ernest Lluch celebrat a la UB, que els experts consideren que cal reformar els sistema d’ajuts d’R+D. També en parla La Gaceta de los Negocios.

La Vanguardia, El Periódico, AVUI, El País, El Punt, ABC del dia 12 comenten la donació de Bill Gates de 2,7 milions de dòlars a l’Hospital Clínic per a la prevenció de la malària.

Diferents diaris del dia 12  (ABC 1, ABC 2, El Mundo, El País) comenten la publicació del documento Datos y Cifras per part del Consejo de Coordinación Universitària.

IESE la millor escola europea comenta El Periódico del dia 12.

El dia 12 els diaris (AVUI, La Vanguardia, La Razón)  comenten l’enquesta sobre R+D que ja comentaven en aquest bloc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació