Enric I. Canela

El Períodico en un editorial que titula L’avís dels rectors, i que reprodueixo. No diu que amb Mas-Collel vivíem millor (El Periódico és El Periódico), però s’intueix (el color és meu). El president Montilla renyarà al conseller Huguet.
L’editorial

El titular de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha assegurat que en pocs dies resoldrà la crisi que s’ha obert arran de la dimissió dels directors generals de Recerca i d’Universitats. Aquestes dimissions han anat acompanyades per la preocupació per la gestió del departament des dels rectorats de les universitats catalanes i dels centres d’investigació que depenen de la Generalitat. Entre les solucions proposades hi ha la de tornar al model de Conselleria d’Universitats i Rercerca que va existir fins a l’any passat.
La manera com la Generalitat estructura les seves activitats en aquests àmbits no és la qüestió més important. Hi ha models diferents que funcionen: la fusió entre Universitats i Recerca amb Educació al llarg dels últims mesos del Govern de Maragall no va presentar cap problema. Però resulta comprensible que els que van veure com es donava un impuls renovat a les universitats i la investigació en l’estructura anterior en reclamin ara el retorn. Des de fa uns quants anys, s’han creat nous centres d’investigació, amb nous models de gestió i de contractació i s’ha donat un gran impuls a les infraestructures.
És legítima la denúncia que es té la intenció de canviar el suport a la ciència d’excel.lència en favor de la investigació pròxima a la indústria, que ja està augmentant al nostre país. I és mala notícia que persones qualificades no hagin acceptat incorporar-se a la Conselleria. Els responsables de dirigir-la han de posar en marxa una gestió informada, eficaç i ambiciosa de les universitats i la investigació. Tal com el mateix programa del Govern d’Entesa reconeix, en depèn el futur de la nostra societat.

2 respostes a “L’editorial d’El Periódico i la crisi de la universitat i la recerca”

  1. a 23 abr. 2007 a les 3:18 David

    Passar d’un Ferrari a un cotxe normal ja costa, però si a sobre has de passar del Ferrari a anar en autobús la cosa ja és insalvable. Ficar en un mateix autobús l’artesania, les fires i mercats i la recerca en cèl·lules mare… com a mínim és discutible.

    L’altre problema, posar per davant el carnet del partit davant de la vàlua professional, malauradament no se circumscriu a aquest departament, sinó està estès a tota l’administració.

  2. a 23 abr. 2007 a les 4:12 enriccanela

    Jo crec que això se solucionarà. la indiganació és general. Ara li volen carregar el mort a la comissionada que prou fa en intentar mantenir això surant quan els que estan a sobre són una autèntica ruïna.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació