Enric I. Canela

Llegeixo a La Vanguardia que El govern escocès presenta l’esborrany per convocar un referèndum sobre la independència.

Per què Catalunya no pot fer-ho i Escòcia si? La diferència és que la democràcia britànica, després de resoldre el problema d’Irlanda, el Regne Unit, demostra que és una democràcia madura. L’Estat espanyol no. Algú en algun moment va recordar que l’exercit hauria d’intervenir seguint el que diu la constitució. No poden entendre que el dret a l’autodeterminació és un dret inalienable.

2 respostes a “Referèndum a Escòcia, i a Catalunya?”

  1. a 15 ag. 2007 a les 7:16 Joan Arnera

    Tens raó, Enric. Ara, que per defensar el dret de Catalunya a fer un referèndum d’autodeterminació, primer caldria que els catalans (una majoria de catalans) el volguéssim fer… Vet aquí el problema, em temo. Uns per manca de coratge (els que voldrien la independència, en el fons) i els altres per manca de decència moral (els que se senten espanyols i ni tan sols admeten que pugui discutir-se tal cosa). Fixa’t que a Escòcia les enquestes diuen que “només” hi ha un 30% de partidaris de la independència… però un 80% d’escocesos creuen cal fer el referèndum. En fi, diferències… no pas només entre anglesos i espanyols, també entre escocesos i catalans. Llàstima.
    Salut

  2. a 16 ag. 2007 a les 11:04 enriccanela

    El que hi ha és por, massa por a minfestar-se plenament.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació