Enric I. Canela

Avui he llegir en El Punt un article que m’ha deixat astorat i amoïnat. En un punt diu que els nous plans d’estudis …així com preveure un període de pràctiques externes de tots els estudiants que haurà d’equivaldre a 60 crèdits.

En principi les pràctiques externes estan previstes i s’hauran de fer en els dos últims anys de carrera. Crec que és imprescindible que se’n facin, però em sembla que 60 crèdits, un curs sencer, és una aberració. Tal com queden establerts els nous plans han de fer 60 crèdits de matèries comunes, un treball de fi de carrera d’un mínim de 6 crèdits però en general, si més no en ciències, haurien de ser 15. Amb aquest 60 quedarien una mica més de dos cursos per fer les matèries de la titulació.

Jo he estat un defensor del 180 crèdits per a totes les titulacions, però amb un esquema diferent. A més acompanyats d’una reforma de l’accés que garantís que els estudiants dominen les matèries propedèutiques.

Afegeixo la impossibilitat de tenir a tots els alumnes u curs en empreses, inviable.

Parlo només a partir d’una notícia de premsa, no sé si és certa, no sé que pensen els rectors d’això, però, si és veritat que s’ha proposat això, demano a tots els responsables que reflexionin i modifiquin la proposta. Seria lògic pensar en que la suma del treball de fi de carrera, presentat en anglès, i les pràctiques externes tinguessin una durada de mig curs, l’últim semestre de la carrera. Espero que s’imposi el seny. El paper tot ho aguanta,però les realitats són sempre diferents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació