Diners i titulacions


Enric I. Canela

He escrit diversos cops sobre el tema. El País parla avui de dos problemes prou coneguts. Un els 50,9 milions d’euros que la Generalitat no ha pressupostat. L’altre el fastuós espectacle de l’endegament de noves titulacions adaptades a Bolonya el proper curs.

Segons El País els rectors de les universitats públiques han fet dos esborranys de manifest demanant la modificació del pressupost de la Generalitat i criticant durament la gestió amb la comissionada (sobre això ja he parlat a partir de l’article d’e-noticies).

No sembla que hagi prou acord entre les universitats, no tenen els mateixos interessos, i els manifestos estan de moment aturats. El dilluns s’han de trobar rectors i universitats amb el conseller Huguet i la comissionada Palmada. Aquesta última té moltes competències però no són suficients. No té la clau i rep les crítiques. No em cansaré d’insistir que els problemes no es resoldran fins que no es creï un departament específic i es planifiqui amb el pressupost al costat i amb incentius i controls adequats. Qui dirigeix la política universitària de Catalunya ha de seure a l’Executiu.

Avui suposo que hauran hagut reunions, s’hauran presentat ja llistats de les titulacions que s’adaptaran el curs vinent. Demà sabrem les conclusions

Si us plau, definim ràpidament que s’ha de resoldre, com s’ha de fer i que es prenguin les decisions, per dures que siguin, però mentre es fa tot això s’han d’arreglar els problemes econòmics. No ho dubteu, si no es prenen mesures immediates globalment seguiran creixent encara que es posin els 50,9 milions d’euros. Paral·lelament la societat, estupefacta, no entendrà que es posin més diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació