Del web de la Generalitat de Catalunya

En el marc de l’Eurorregió Pirineus Mediterrani, la Universitat Toulouse II-Le Mirail, la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) organitzen a Palma de Mallorca les II Jornades Eurorregionals Universitat-Treball, que volen donar a conèixer l’acció de les Universitats en matèria de pràctiques, formació i acompanyament al treball dins l’espai eurorregional. Aquestes Jornades tindran lloc els propers dies 13 i 14 de desembre.

L’acte d’obertura se celebrarà el dia 13 de desembre a les 10 del matí i comptarà amb la participació de la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada; el vicepresident del Consell Regional de la Regió Midi-Pyrénées, Alain Bénétau; el vicerector d’Investigació de la Universitat de les Illes Balears, Jordi Lalucat; i un representant del Govern de les Illes Balears.

Les Jornades són fruit d’una col·laboració interuniversitària que pretén aconseguir la instauració d’una política eurorregional concertada que propiciï la millora de la situació dels universitaris en el mercat laboral. Amb aquesta acció, les trenta Universitats que formen part del conjunt de les Regions i Comunitats autònomes de l’Eurorregió cerquen fórmules per incrementar l’ajuda als estudiants i llicenciats universitaris en la seva orientació i inserció professional, per impulsar la mobilitat eurorregional en matèria de pràctiques, i per desenvolupar noves idees per a l’ampliació de les relacions entre les Universitats i les Empreses.

L’Eurorregió Pirineus Mediterrani és una iniciativa conjunta dels Governs d’Aragó, Catalunya, Illes Balears i dels Consells Regionals de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées, que van subscriure la declaració constitutiva de l’Eurorregió en octubre de 2004. Així, l’Eurorregió neix com una coordinació política entre les cinc regions sòcies, que pretén evitar mecanismes rígids i donar recolzament a projectes dels actors socials, econòmics i institucionals del territori.

Trenta universitats, juntament amb els responsables d’educació superior i recerca dels governs de les cinc regions, col·laboren per contribuir a l’Europa del coneixement i col·laborar en els sectors estratègics de recerca. Es pretén convertir l’Eurorregió en el referent en educació superior, recerca i desenvolupament del sud d’Europa.

Les principals línies de col·laboració acadèmica i científica de l’Eurorregió se centren en la mobilitat i la compatibilitat de les titulacions, la coordinació investigadora i docent i en el desenvolupament de les àrees de l’aeronàutica, la biomedicina, la biotecnologia i l’agronomia, entre d’altres.

La primera trobada de l’Eurorregió universitària Pirineus Mediterrani va tenir lloc el 2005 a la Universitat de Barcelona.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació