Educació oberta


Enric I. Canela

Fa uns dies vaig publicar un article en aquest bloc titulat Coneixements de franc: l’aparició de recursos educatius oberts. Avui Joan Mayans, publica un article sobre aquest tema al seu bloc titulat: Educació oberta.

L’article va més enllà de la simple referència que jo feia. Mayans al final de l’article pregunta què manca per aprofitar els recursos i contesta. En primer lloc, un bon nivell d’anglès, que és la llengua franca de la majoria d’aquests recursos educatius. En segon lloc, una bona infraestructura i un coneixement mig, però ben estès, d’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. I per últim, i potser el que és més important al moment en què estem, promoció, molta promoció per part de les institucions i els poders públics. Vaja, una política sòlida i madura, situada al present i pensant en el futur, de promoció i extensió de la societat del coneixement.

Jo preguntava si tenim una base de dades pública sobre continguts, llengua i nivell d’aquests continguts. I deia aleshores: Ho ignoro i m’agradaria saber-ho.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació